Menu praatje maart 2019

Met veel plezier presenteren we de gerechten voor maart 2019. Het menu is samengesteld door Alfo van Dijk. De reacties tijdens de voorkookavond waren zéér goed.
Enkele opmerkingen:
• In verband met houdbaarheid van kruiden in de koeling graag aandacht voor het volgende. Voor alle kruiden die bewaard worden in de plastic box in de koeling geldt: Wikkel de kruiden altijd in wat keukenpapier, stop ze terug in het plastic zakje, leg dit zakje weer terug in de plastic box en sluit de deksel.
• Er staan enkele nieuwe kleine maatbekers in de keuken, vooral om volumes tot 1,5 dl nauwkeurig te kunnen afmeten.
Het menu voor de maand maart bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 pers) is een smaakvol en kleurrijk gerechtje met een heerlijke verse Zeeuwse oester. Het voorgerecht (2 á 3 pers) is een mooi en lekker gerechtje risotto, kool en een grote garnaal. De soep (2 pers) is een verrassende en lekkere soep met zuurkool. Het tussengerecht (2 á 3 pers) is een geweldig vegetarisch gerecht met koolraap, geitenkaas en peterselieolie. Het sorbet (1 á 2 pers) is een verrassende maar heerlijke sorbet van boerenkool. Let op: de receptuur is ruim voldoende voor 15 personen. Het hoofdgerecht (3 pers) is een mals stukje hertenbief met lekkere wildsaus en groente en aardappel. Het mooie menu wordt afgesloten met een heerlijk dessert (2 pers) van stracciatella-mango ijs met chocolade salami en saus.

Geniet van dit heerlijke menu en de bijpassende wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)