Menu praatje november 2018

Beste confrères,

Met trots presenteren we de gerechten van de maand november 2018. Het menu is samengesteld door Herman Keltjens. Tijdens de voorkook-avond zijn veel complimenten gemaakt voor de geweldige gerechten, inclusief de verfijnde opmaak van de borden.
Bij het tussengerecht wordt de vis gegaard onder de salamander. Let er derhalve op dat er geen spullen (zoals de temperatuurmeters !!) boven op de salamander liggen.
Het menu voor de maand november bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 à 3 pers) is een smaakvolle, verrassende maar zeer passende combinatie van 3 hapjes. Het eerste voorgerecht (2 pers) is een heerlijk gerecht met krab met daarbij smakelijke toefjes van yoghurt en avocado vergezeld door enkele tomaatjes. De opmaak is oogstrelend op het rode design-bord. Het tweede voorgerecht (2 pers) is een lekker gerecht met roodbaars en paddenstoelen duchelle op wat groene asperge. Het tussengerecht (2 pers) is een mooi visgerecht waarin verschillende smaken perfect samenkomen. Hierna volgt het hoofdgerecht (2 à 3 pers): een fantastisch gerecht met patrijsfilet, een stukje bloedworst met heerlijke stukjes eend en wat zuurkoolrisotto. Het pre-dessert (1 pers) is een verrassende mousse van brie met portsaus. Het dessert (2 à 3 pers) is een mooie afsluiting met vijg en ijs van kruidnagel.
De mooie foto’s en recepturen van deze gerechten staan vanaf 1 november 2018 ook op onze (vernieuwde) website www.cuisineculinaire.nl !

Geniet van dit geweldige menu met de bijpassende wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)