menupraatje april 2019

Met genoegen presenteren we de gerechten voor de maand april 2019. Het menu is samengesteld door kookgroep Les Cliques, waar ik zelf ook deel van uitmaak.
Tijdens de voorkookavond met de chefs hebben we er van genoten, dus heb ik er alle vertrouwen in dat we deze maand wederom een mooi menu aan jullie zullen voorschotelen.
Het menu voor de maand april telt twee voorgerechten omdat er geen sorbet in het menu is opgenomen. Het bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 pers) is een met smeuïge makreelmousse gevuld tomaatje met een lekker doperwten/munt sausje.
Het eerste voorgerecht (2 pers) is een lekker gerecht met rolletjes van runderrookvlees gevuld met Hollandse garnalen en gemarineerde komkommer.
Het tweede voorgerecht (2 pers) is een kleurrijke salade met gerookte eendenborst en smaakvolle eendenlever. Leg de sla niet te vroeg op de borden en zorg bij de opmaak voor ‘extra handjes’.
De soep (2 pers) is een aardse, iets zoete soep van rode biet met appel en een lekkere garnering. Een kleurrijk plaatje in de mooie diepe witte design soepborden.
Het tussengerecht (2 á 3 pers) is een lekker stukje rode mul met een korstje van filodeeg geserveerd op een ‘stoof’ van aardappel, doperwtjes en sukade.
In het hoofdgerecht (3 pers) wordt een lekker stukje lamsvlees geserveerd met truffelpuree met daarbij een lekker torentje van koolrabi, peer en ham. Daarbij enkele knapperige knalgroene sugar-snaps en een rode paprikasaus.
Dit menu wordt afgesloten met een mooi dessert (2 pers) met erg lekker ijs van rozemarijn met daarbij rabarber en aardbei in vanillesaus.
De mooie foto’s en recepturen van deze gerechten staan vanaf 1 april 2019 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit lekkere menu en de bijpassende wijnen!

Huib Salimans
voorzitter receptuur-commissie