Menupraatje augustus 2020

Met veel genoegen presenteren we het menu van de maand augustus 2020. In dit zeer uitzonderlijke jaar geen vakantiesluiting in augustus, maar gewoon lekker en gezellig koken bij onze kookclub. De samenstelling van de 6 gerechten was in handen van de damesgroep Femmes à Bord. We hebben zeer genoten tijdens de voorkookavond met de chefs. Let op, de receptuur voor het dessert is voldoende voor de hele groep (16 personen).
Het menu voor de maand augustus bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse is een lekkere en kleurrijke carpaccio van vijgen. Het voorgerecht is zeer mooie compositie van coquille met witte chocoladesaus; klein qua hoeveelheid maar wel een toppertje in het menu. De soep is een heerlijk gevuld vissoepje met een kaaskoekje erbij. Het tussengerecht is een prachtig kleurrijk sushi gerecht met scampi en diverse oosterse smaken. Het hoofdgerecht is zeer mals lamsvlees (sous-vide gegaard) op een zeer smakelijke couscous met stukjes gefrituurde bloemkool. Het dessert is een prachtige rode compositie van bosbes, biet en framboos.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 augustus 2020 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit mooie menu en de passende wijnen!

Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)