Menupraatje augustus 2022

Met veel genoegen presenteren we de gerechten voor de maand augustus 2022. Dit menu is samengesteld door Herman Keltjens. Het is een mooi geheel van zomerse gerechten. Met name het tweede voorgerecht (vegetarisch) heeft ons zeer positief verrast. Tijdens het voorkoken hebben we zeer genoten van het menu, dus laat je verrassen.

Let op:

  • Indien bij een onderdeel van het gerecht staat aangegeven dat het voor 15 of 20 personen is, dan wordt hiermee bedoeld dat dit de hoeveelheid is die je dient te maken voor de gehele groep (en niet meer of minder). Het is namelijk niet goed mogelijk om een kleinere hoeveelheid te bereiden.
  • Zorg dat bij het tussengerecht de saus niet te veel inkookt. Deze moet vochtig blijven en niet inkoken tot een tapenade.
  • Indien je kookgroep 15 of meer personen telt, dien je bij het nagerecht het gehele bakblik te gebruiken/vullen.

Het menu voor de maand augustus bestaat uit de volgende gerechten:

De amuse is een lekker gerechtje van maatjesharing met wat pit (wasabicrumble). Het eerste voorgerecht is een mooie paté van gepocheerde en gerookte zalm, geserveerd met een lekkere  kervelolie. Het tweede voorgerecht is een vegetarische topper, een heerlijk gerecht met portobello en truffeldressing. Het tussengerecht is gebakken stukje zeewolf met een verrassende stroganoff saus erbij. Het hoofdgerecht bestaat uit een mooi stukje procureur met daarbij een sinaasappel-mosterd saus en wat verse groenten. Het pre-dessert is een fris glaasje lemoncurd met bosbessen en frambozen. Het menu wordt afgesloten met een lekker en mooi opgemaakt dessert met een variatie van aardbeien. De opmaak in de receptuur is iets verbeterd tov de afgebeelde foto.

De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 augustus 2022 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !

Laat je verrassen en geniet van dit heerlijke menu en de bijpassende wijnen!

Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)