Menupraatje december 2018

Met genoegen presenteren we de gerechten van de maand december. Het menu is samengesteld door Jan Camp. Tijdens het voorkoken hebben we genoten van de heerlijke composities.
Gezien de wat langere bereidingstijd van de (heerlijke) soep is besloten deze te serveren na het tussengerecht. Het hoofdgerecht bevat veel componenten, vandaar de tip om de borden met enkele confrères in een ‘treintje’ op te maken. Begin met 10 borden uit de warmhoudkast te halen, daarna de overige. Het dessert bevat behalve een heerlijk gevulde chocolade-bol ook een zelfgemaakt chocolade koekje. Vandaar de extra ingeschatte ‘handjes’ bij het dessert.
We hebben een groot aantal maanden (wanneer van toepassing) de oveninstructies bij gerechten geleverd. Daarmee is nu gestopt in de veronderstelling dat het gebruik van de oven inmiddels bij iedereen bekend mag worden geacht.
Het menu voor de maand december bestaat uit de volgende gerechten: De amuse (2 pers) is een smaakvol glaasje met kreeftengelei met daarop Panna cotta van groene asperge en geitenkaas. Het voorgerecht (2 pers) is een heerlijk gerecht van puree van Parmezaan met daarop enkele gefrituurde mosselen. De donkergroene spinaziesaus maakt het geheel tot een geweldig plaatje. Het tussengerecht (2 pers) is een oogstrelende compositie van heilbot met een variatie van wortel en rode biet. De aardse smaken komen perfect samen in dit mooie gerecht. De soep (2 pers) wordt geserveerd na het tussengerecht. Het is een heerlijke helder Aziatische soepje met een gevulde knoedel en fijne groenten. Op de nieuwe (grote) soepborden ook een lust voor het oog. Het hoofdgerecht (2 à 3 pers) is een heerlijk gerecht met malse ossenhaas en lekkere groenten met een mooie donkere saus. Het pre-dessert (1 à 2 pers) is een erg mooi en lekker roosje van appel. Het is even werk maar het resultaat mag er zijn. Het dessert (3 pers) is een mooie afsluiting met een variatie van chocolade en peer.
De mooie foto’s en recepturen van deze gerechten staan vanaf 1 december 2018 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit mooie menu en passende wijnen tijdens de laatste kookavond van 2018!
Huib Salimans
voorzitter receptuur-commissie