Menupraatje december 2019

Beste confrères,

Met veel genoegen presenteren we het laatste menu van 2019, voor de maand december. Dit menu is samengesteld door confrère Jan Camp. Het is geen ‘traditioneel zwaar kerstmenu’, maar een erg mooie compositie van zeer verrassende, lekkere en lichte gerechten. Tijdens de voorkookavond hebben we enorm genoten en hopen dat jullie dat ook zullen gaan doen. Let zoals altijd op de afbeeldingen boven de werkbank voor de gewenste opmaak van de borden.

Er is een spiksplinternieuwe ‘kitchen-aid’ keukenmachine aangeschaft. Nadat de mengkom aan de zijkanten bevestigd is moet deze aan de achterzijde naar beneden worden ‘geklikt’ . Indien dit niet gebeurt, functioneert de machine niet!

Het menu voor de maand december bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (1 à 2 pers) is een verrassend en erg lekker hapje met eigen gemaakte piccalilly met bloemkoolmousse. Het voorgerecht (1 à 2 pers) is een lekker gerecht met risotto, St Jacobsmossel en vissaus. De soep (1 à 2 pers ) is een traditionele heerlijke wildbouillon met reepjes gerookte duivenborst. Het tussengerecht (2 à 3 pers) is een lekkere ravioli met varkenswang en twee verrassende sauzen. Het hoofdgerecht (3 pers) is een prachtig mooi kleurrijk bord met lamsvlees, puree van pastinaak, groenten, beukenzwammen en een geweldige vleesjus met steranijs. De dessert amuse (1 pers) is een verrassend en lekker hapje met tomaat en eiwit. Het dessert (2 à 3 pers) is een zeer mooi bordje met mousse van mascarpone, een kunstzinnige tuille en heerlijk luchtige chocolade mousse.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 december 2019 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit heerlijke december menu en de lekkere wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)