menupraatje februari 2019

Met genoegen presenteren we de gerechten voor februari 2019. Het menu is samengesteld door Joep Jansma van de receptuur-commissie. De reacties tijdens de voorkookavond waren zéér positief. Deze keer geen sorbet maar twee (heerlijke) tussengerechten. Vanwege de totaalbalans in het menu is het zeer smaakvolle hoofdgerecht wat bescheidener van omvang gehouden.
Enkele opmerkingen:
• Bij het dessert wordt karamel gemaakt, echter op een (voor de meesten van ons) niet alledaagse methode. Kant en klaar na verhitting uit een blikje gecondenseerde volle melk. Het kost even tijd maar je hebt wel wat!
• Het roosteren van noten en pitten kun je uiteraard doen door verhitting in een droge pan. Echter in een oven (6 à 8 minuten op 180°C graden, af en toe omschudden) bereik je een gelijkmatigere roostering. Vandaar dat vaak deze methode wordt beschreven.
Het menu voor de maand februari bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 pers) is een mooi smaakvol gerechtje van krab met doperwtenmayonaise. Het voorgerecht (2 pers) is een verrassend en lekker visgerechtje met zalm en linzen. De soep (2 pers) is een geurige en lekkere soep van prei met een stukje gerookte forel. Het eerste tussengerecht (2 pers) is een geweldig trio van tonijn. Het tweede tussengerecht (2 pers) is een verfijnd smaakvol gerecht van ravioli op knolselderij met een geweldig sausje. Hierna volgt het hoofdgerecht (2 pers): een zeer mals stukje kalfswang in een lekkere saus met tuttifrutti. Het mooie menu wordt afgesloten met een heerlijk dessert (2 pers) van hazelnootparfait met karamelsaus en notencrunch.
Geniet van dit mooie menu en de bijpassende wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)