Menupraatje februari 2020

Beste confrères,

Met veel plezier presenteren we het menu voor de maand februari 2020, samengesteld door confrère John Heijsters. De diverse ingrediënten in deze gerechten zijn een internationale mix vanuit onder andere Japan, India, Marokko en Italië. Tijdens de voorkookavond hebben we genoten van de verrassende gerechten. Ik verwacht derhalve dat het menu bij iedereen in de smaak zal vallen. Let op de afbeeldingen boven de werkbank voor de gewenste opmaak van de borden.

Zowel bij het hoofdgerecht als bij het dessert wordt een sous-vide bereiding toegepast. We hebben derhalve 2 nieuwe sous-vide sticks aangeschaft. Plaats deze in een (hoge) pan met warm water en het werkt fantastisch. Ga svp zorgvuldig met de nieuwe apparatuur om, een verkorte gebruikersinstructie is aanwezig in de keuken.

Het menu voor de maand februari bestaat uit de volgende gerechten:
De eerste amuse (1 à 2 pers) is een mooi spicy soepje van pompoen met een gekruide scampi. De tweede amuse (1 à 2 pers) is een heerlijk pakketje gevuld met kip en shiitake. Het voorgerecht (2 à 3 pers) is een prachtige compositie met heerlijke onderdelen, zoals verse coquilles, noten en pastinaak. Een lust voor het oog en heerlijk om te eten. Het tussengerecht (2 pers) is een mooi stukje heilbot op een bedje van kleurrijke groentespaghetti met een lekker sausje. De sorbet (1 pers) is gemaakt van tomaat en smaakt naar een ‘Bloody Mary’. Het hoofdgerecht (3 pers) is een heerlijk stukje kalfshaas met lekkere madeira-truffelsaus, tomatenpesto en risotto van paddenstoelen. Het dessert (3 pers) is erg lekker taartje met lemoncurd met daarbij mascarpone ijs en citrusfruit.

De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 februari 2020 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit voortreffelijke menu en de lekkere wijnen!

Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)