Menupraatje januari 2019

Met veel plezier presenteren we de gerechten van de eerste maand van het nieuwe jaar 2019. Het menu is samengesteld door het klusteam van CCNL. Tijdens de voorkook-avond is duidelijk geworden dat dit team, naast ‘klus-technische’ vaardigheden, veel in hun mars heeft. Er staat ons een fantastisch menu te wachten, een waardige start van een nieuw culinair jaar.

Het menu voor de maand januari bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 pers) is een smaakvolle gerechtje met balkenbrij, knolselderij en gemarineerde peer. Het voorgerecht (2 pers) is een heerlijk taartje van schelvis op een bedje van tagliatelle. Zorg ervoor dat bij het opmaken van de borden de tagliatelle niet te lang onder de warme lampen op het bord blijft liggen (ivm uitdrogen). De crémeuse (2 pers) is een verrassend en lekker gerecht met een soepje van boerenkool en stukjes paling (op de foto staat een andere vis!). Het tussengerecht (2 pers) is een mooie compositie van zwezerik met blini’s en groenten met een voortreffelijke sausje. Hierna volgt het hoofdgerecht (3 pers): een lekker gerecht met koteletjes van speenvarken met een heerlijke sausje. Maak een mooi marinade voor het vlees en zorg er daarmee voor dat ook de volgende groep een mooi gerecht kan presenteren. Het pre-dessert (1 pers) is een bordje met mooie Italiaanse kaasjes. Het dessert (2 pers) is een lekkere afsluiting met bavarois van sinaasappel.
De mooie foto’s en recepturen van deze gerechten staan vanaf 1 januari 2019 ook op onze (vernieuwde) website www.cuisineculinaire.nl !

Geniet van dit geweldige menu met de bijpassende wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)