Menupraatje juli 2019

Met veel plezier is het menu voor de maand juli 2019, samengesteld door de vorige voorzitter van de receptuurcommissie, Jac Rijpkema. Op de voorkookavond met de chefs hebben we genoten van de lekkere gerechten.
Bij het tussengerecht wordt kwartel gebruikt. Deze zijn al ontbeend echter er is enige handigheid nodig om het vlees op de juiste manier voor te bewerken. Bekijk daarom het filmpje op youtube waarbij alle stappen worden getoond (het ontbenen hoeven wij op de cuisine dus niet meer te doen!): www.youtube.com/watch?v=viCE1VTEfu4
Het menu voor de maand juli bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (3 pers) is een bewerkelijk, doch smakelijk vistrio met krab, coquille en haring.
Het voorgerecht (2 pers) is een lekker stukje wijting filet op een mooie risotto met groene asperge.
De soep (2 à 3 pers) is een heerlijke heldere soep met kervel en stukjes gerookte paling met daarbij een zelfgebakken broodje met kruidenboter.
Het tussengerecht (2 à 3 pers) is een lekker kwartelhammetje met savooikool.
Het sorbet (1 pers) is een (eenvoudig te bereiden) lekker fris bolletje ijs gemaakt van grapefruit met campari.
Het hoofdgerecht (2 à 3 pers) bestaat uit een lekker en mals stukje runderhaas met eendenlever, een heerlijke saus met lekkere garnering van groente en aardappeltjes. Dit menu wordt afgesloten met een mooi dessert 2 à 3 pers) van kriekenbier ijs en sabayon, aardbeien en crème brûlée.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 juli 2019 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !

Laat je verrassen en geniet van dit lekkere menu en de bijpassende wijnen!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie