menupraatje juli 2020

Met veel plezier presenteren we het menu van de maand juli 2020. Het is deze keer een co-productie van de jongerengroep (Roy Thijssen) en het klusteam van CCNL. Het is een menu met enkele verrassende gerechten en kent veel groenten en vis. We hebben deze gerechten recentelijk voorgekookt en ervan genoten. Enkele gerechten zijn nogal bewerkelijk (veel snijwerk) maar vanwege de aangepaste (corona) werkwijze met een voorbereidings-kookgroep en een afwerkings-kookgroep kan het werk prima worden uitgevoerd.
Het menu voor de maand juli bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse is een mooie combinatie van een rauwe Vietnamese en een gefrituurde Chinese loempia. Het voorgerecht is een fantastisch kleurrijk bord met heerlijke verse tonijn, komkommerrolletjes en een kletskopje. De soep is een heerlijke vers getrokken soep van prinsessenbonen met een toast met kaas en pesto. Het tussengerecht is een zeer verrassend vegetarisch oosters gerecht met daarbij een heerlijk bijpassend bolletje mango ijs. In de kool zitten 4 rode pepers verwerkt. Mocht je het gerecht iets minder ‘scherp’ willen kun je dit altijd zelf nog beïnvloeden bij de bereiding. Het hoofdgerecht is een mooi stukje verse scholfilet op een tagliatelle met een saus van paddenstoelen. Het pre-dessert is een mooi gefrituurd stukje camembert met een lekkere paprika confiture. Het dessert is een frisse sabayon met een honing-yoghurt ijs.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 juli 2020 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit mooie en de lekkere wijnen!

Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)