menupraatje juli 2024

Uit alle inzendingen van favoriete gerechten van onze leden is een selectie gemaakt voor de maand juli. Een leuk menu met zomerse ingrediënten.

De amuse (2p) is een witvis in glaasje. Gooi het visbouillon niet direct weg maar blancheer daarin de ui. Breng de mayonaise met gelijke hoeveelheden op smaak. Niet alle ingrediënten in een keer toevoegen dus.
Het voorgerecht (2 p) is een zalmbonbon met rivierkreeftjes. Een mooi en fris voorgerechtje.
De soep (1-2 p) is een komkommersoep met gerookte kip en munt. Maak, afhankelijk van de weeromstandigheden, een keuze om de soep koud, lauw of warm te serveren.
Het tussengerecht (2p) zijn gevulde scholrolletjes met garnalen. Steek de scholrolletjes vast met een prikkertje. De spoon (1p) is gemaakt van karnemelk met advocatensaus. Niet moeilijk, gewoon lekker.
Het hoofdgerecht (3p) is een entrecote Holsteiner Frisia. Vraag handjes van confrères bij het opmaken van het gerecht en verdeel onderling de taken. Het als laatste toevoegen van het vlees voorkomt dat de entrecote doorgaard onder de lampen.
Het dessert (2p) is een wentelteefje, met appel, sugarsnaps, basilicumzaad en limoensorbet. Gebruik voor het uitsteken van de appelbolletjes drie verschillende maten boren. Voor de grootste appelbol heb we tijdens het voorkoken de kleinste ijsscheplepel gebruikt. Voor het maken van de sikkels is een mal van karton gemaakt. Zorg ervoor dat deze ook voor de andere groepen nog te gebruiken is.
Een menu met zomerse smaakcombinaties.
De door de wijncommissie geselecteerde wijnen maken het menu compleet. Chapeau !!!
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 juli op onze website www.cuisineculinaire.nl.

Pieter ten Wolde
Voorzitter receptuur-commissie

PR en Wervingscommissie
De commissie heeft momenteel geen nieuws te melden.