Menupraatje juni 2019

Met veel genoegen presenteren we het menu voor de maand juni 2019, samengesteld door Jan Camp. Op de voorkookavond met de chefs hebben we genoten van de lekkere gerechten.
Bij het amuse dient het kalfsvlees te worden gesneden tot zeer fijne tartaar. Dit gaat het beste door eerst plakken van 2 mm te snijden op de snijmachine.
Vergeet niet om onmiddellijk erna de snijmachine schoon te maken!
Het menu voor de maand juni bestaat uit de volgende gerechten:

De amuse (1 à 2 pers) is een lekkere tartaar van kalfsvlees met een stroperig sherry/balsamico sausje. Een mooi plaatje op het witte designbord.
Het voorgerecht (2 pers) is een heerlijke krabsalade op zeer fijn gesneden verse groenten, omringd door een green-juice. De groene tuille, die dit gerecht completeert, vereist geduld: maar het resultaat mag er zijn!
De soep (2 pers) is een heerlijk romige bleekselderij verrassing met verse garnituur.
Het tussengerecht (2 pers) is een plaatje voor het oog. Een geweldig stukje heilbot op puree van spinazie met daarbij een lekker sausje.
Het sorbet (1 pers) is een heerlijk fris bolletje ijs gemaakt van rode paprika en appel.
Het hoofdgerecht (3 pers) bestaat uit een lekker en mals stukje gevulde maïskip met daarbij een heerlijke saus en lekkere groenten.
Dit menu wordt afgesloten met een mooi dessert (2 pers) van lemon curd en vers rood fruit compote, gecompleteerd met een kletskopje.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 juni 2019 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !

Laat je verrassen en geniet van dit lekkere menu en de bijpassende wijnen!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie