menupraatje juni 2020

Met veel genoegen presenteren we het aspergemenu van 2020, samengesteld door confrère Jan Camp.
Dit jaar om bekende redenen niet in de maand mei maar in juni.
Het is een zeer smaakvol menu dat met relatief weinig werk te bereiden is.
We hebben deze gerechten recentelijk met een zeer beperkt gezelschap voorgekookt en het heeft ons zeer goed gesmaakt.

Het menu voor de maand juni bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (1 à 2 pers) is een zeer mooi gerecht met een cannelloni van verse tonijn met een kreeftenvulling en een heerlijke aspergepunt erbij.
Het voorgerecht (1 à 2 pers) is een heerlijk gerecht met coquilles en asperge met een verrassende mayonaise erbij.
De soep (1 à 2 pers) is een lekkere traditionele romige aspergesoep met mooie garnituur.
Het tussengerecht (2 pers) is een kleurrijk plaatje met mooie asperges op een mengsel van ei, aardappel, bieslook, panko en radijs. Er wordt een heerlijk Beurre Noisette bij geserveerd.
De sorbet (1 pers) is een frisse gang van ananas. (dit vervalt, zie bijgaand Protocol “Het nieuwe koken”)
Het hoofdgerecht (2 pers) is een prachtig stuk kalfshaas met lekkere asperge, vergezeld met heerlijke paddenstoelen en puree.
Het dessert (2 pers) is erg lekker fruitig gerecht met vanille-yoghurt mousse.

De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 juni 2020 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !
Geniet van dit voortreffelijke menu en de lekkere wijnen!
PS: er is door de keukenmeester een groot aantal nieuwe pannen klaargezet. Behandel deze svp met liefde, zoals het thuis ook zou doen.
Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie