menupraatje mei 2025

‘Het witte goud’ staat zoals gebruikelijk op het menu van mei. Met veel kennis, ervaring en liefde is het menu samengesteld door Herman Keltjens. Herman is binnenkort 50 jaar lid van Cuisine Cullinaire Noord-Limburg. Chapeau Herman!!!

Vergeet vooral niet om de asperge-afsnijdsels aan de makers van de soep te geven.

Amuse (2)

Gerookte runderbiefstuk met asperges op toast. Een paar aandachtspunten: let erop dat de mosterzaden niet droog koken, pak een wit bord met platte bodem om de gelei op te laten stollen en wat extra handjes bij de opmaak is gewenst.

Voorgerecht (3)

Taartje van asperges, gerookte zalm, scampi en groene olie. Lees goed het recept en doe bereid het stap voor stap. Voeg de groene olie pas op het laatste toe bij de opmaak om uitlopen ervan te voorkomen.

Soep (1)

Aspergesoep met eekhoorntjesbrood. Zorg vooral dat de asperge-afsnijdsels tijdig aan de makers van de soep worden gegeven.

Tussengerecht 1 (2)

Asperges met raapstelenstamp, beukenzwam, truffelvinaigrette, krokante eidooier en doperwten. Wees voorzichtig en zorgvuldig met het paneren van de eidooiers. Maak er desnoods een paar extra. Het gebruik van de kidde/sifon gaat nog wel eens mis. Vandaar onderaan een QR-code omtrent gebruik kidde/sifon. Vraag handjes bij het opmaken om het gerecht zo warm mogelijk te serveren.

Tussengerecht 2 (2)

Zalm gegaard op lage temperatuur met asperges, spinazie crème en kerrie-kurkuma saus. Vraag handjes bij het opmaken om het gerecht zo warm mogelijk te serveren.

Hoofdgerecht (3)

Kalfsrib Eye met rucola pesto, asperges, rucola, tomaat en hollandaise saus. Let erop dat de kerntemperatuurmeter midden in het stuk vlees geplaatst wordt i.v.m. gelijke garing. Kloppen is het geheim van een goede hollandaise saus!

Desssert (2)

Chocolade-ijs met soep van ananas en chocolade. Klop het melk/room mengsel vooral goed en beetje voor beetje door het eiermengsel en vervolgens de witte chocolade couverture er goed door om een prachtig ijs-resultaat te krijgen.

De wijncommissie heeft ook deze keer mooie wijnen bij de gerechten geselecteerd. Onze complimenten.

De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 mei op onze website www.cuisineculinaire.nl.

Pieter ten Wolde
Voorzitter receptuur-commissie