Menupraatje oktober 2019

Met veel genoegen presenteren we het menu voor de maand oktober 2019, samengesteld door confrère Martien Kusters. Op de voorkookavond met de chefs hebben we genoten van de mooie gerechten: het is een geweldig, niet te bewerkelijk, menu. Let ook op de mooie foto’s boven de werkbank voor de gewenste opmaak van de borden.
Enkele opmerkingen/adviezen: Bij het amuse kunnen de courgette-linten het beste één voor één in de grillpan worden bereid. Bij het voorgerecht is het belangrijk om de (nieuwe) poffertjespan op de bakplaat te zetten voor gelijkmatige verhitting. Zorg bij het hoofdgerecht dat de zwarte pruimen pas bij de afwerking (dus op het laatst) bij de saus worden gedaan. Schud de groenten op de bakplaat in de oven regelmatig om: dit om ‘verbranding’ te voorkomen.
Het menu voor de maand september bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse (2 pers) is een mooi kleurrijke en smaakvolle starter. Het voorgerecht (2 pers) is een lekkere tartaar met fijne makreel en bieslook smaken erbij. De versiering met het kwarteleitje completeert het mooie plaatje. De soep (1 à 2 pers) is een zeer smaakvol gerecht van groene asperge, kwartelborst en paddenstoelen-crème. Het tussengerecht (2 pers) is een fantastisch visgerecht met een heerlijke saus. Het sorbet (1 pers) is een lekker citroen ijsje. Het hoofdgerecht (2 à 3 pers) bestaat uit een lekker stukje hazenrugfilet met groente en een mooie saus met stukjes zwarte pruim. Dit menu wordt afgesloten met een lekker dessert (2 à 3 pers) met gemarineerd vers fruit en een bolletje vanille-ijs.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 oktober 2019 ook op onze website.
Laat je verrassen en geniet van dit geweldige menu en de lekkere wijnen!
Huib Salimans (voorzitter receptuur-commissie)