menupraatje oktober 2020

Met trots presenteren we het menu van de maand oktober 2020, samengesteld door Martien Kusters. Een heel mooi menu met verrassende gerechten. Er is veel aandacht besteed aan de opmaak van de borden. Bij het tussengerecht maken we gebruik van een nieuw servies: een prachtig diep antraciet design bord.
Het menu is in niet al te lange tijd te bereiden, echter het eerste en tweede dessert vereisen veel werk. Zaak dus dat de ‘makers’ van andere gerechten zo snel mogelijk bijspringen in de koude keuken. Het is het raadzaam om de ‘maker’ van het amuse daarna direct met het tweede dessert te laten starten. Het resultaat mag er zijn, de nagerechten zijn heerlijk.

Tenslotte een reactie op de opmerkingen dat gerechten te zout of te pittig zijn. Het is natuurlijk altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur maar vooral van vaak proeven. Voeg alle ‘smaakmakers’ beetje bij beetje toe en blijf vooral vaak afproeven!!!
Het menu voor de maand oktober bestaat uit de volgende gerechten:
De amuse is een kleurrijk glaasje met geitenkaas en mousse van rode paprika.
Het voorgerecht is een heerlijk gerecht met een bonbon van Hollandse garnalen en een lekkere cocktail-mousse, klassieke garnalencocktail met Noorse garnalen.
De soep is een verrassende soep van rode biet en een zachte room.
Het tussengerecht is wellicht de topper van de avond: een heerlijk stukje vis in gandaham op venkel, vergezeld door een heerlijke saus. Dit alles geserveerd op een prachtig antraciet designbord.
Het hoofdgerecht is een mooi stukje rundersukade van Hereford met mooie groenten en een lekkere saus.
Het eerste dessert is een lekker bolletje kaneelijs in een kletskopje en daarbij gemarineerde vijgen en een kannetje met sabayon.
Het tweede dessert is een mini Irish coffee met een slagroomtruffel.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan vanaf 1 oktober 2020 ook op onze website www.cuisineculinaire.nl !

Geniet van dit lekkere menu en de mooie wijnen!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie