menupraatje oktober 2021

Met genoegen presenteren we het menu van de maand oktober 2021, samengesteld door Martien Kusters. Dit menu stond ook al in oktober 2020 op de rol en had zeer goede beoordelingen. Vanwege de corona pandemie is het echter niet door alle groepen gekookt en dat vinden we erg jammer. Vandaar deze (voor sommige groepen) hernieuwde kennismaking met dit menu.
Het is een mooi menu met verrassende gerechten. Er is veel aandacht besteed aan de opmaak op de borden.
Het menu is in niet al te lange tijd te bereiden, echter het eerste en tweede dessert vereisen veel werk. Zaak dus dat de ‘makers’ van andere gerechten zo snel mogelijk bijspringen in de koude keuken. Het is raadzaam om de ‘maker’ van de amuse daarna direct met het tweede dessert te laten starten.
Het resultaat mag er zijn, de nagerechten zijn heerlijk.

Het menu voor de maand oktober bestaat uit de volgende gerechten:

De amuse is een kleurrijk glaasje met geitenkaas en mousse van rode paprika.
Het voorgerecht is een heerlijk gerecht met een bonbon van Hollandse garnalen en een lekkere cocktail-mousse. klassieke garnalencocktail met Noorse garnalen.
De soep is een verrassende soep van rode biet en een zachte room.
Het tussengerecht is wellicht de topper van de avond: een heerlijk stukje vis in gandaham op venkel, vergezeld door een heerlijke saus. Dit alles geserveerd op een prachtig antraciet designbord.
Het hoofdgerecht is een mooi stukje rundersukade van Hereford met mooie groenten en een lekkere saus.
Het eerste dessert is een lekker bolletje kaneelijs in een kletskopje en daarbij gemarineerde vijgen en een kannetje met sabayon.
Het tweede dessert is een mini Irish coffee met een slagroomtruffel. Het klaarmaken van individuele kopjes espresso kost relatief veel tijd. Wellicht is het daarom beter om een kan sterke koffie te zetten en daarmee alle kopjes in te schenken.
De mooie foto’s en recepturen van deze heerlijke gerechten staan al op onze website www.cuisineculinaire.nl , even zoeken op de maand oktober 2020 !!!!

Geniet van dit lekkere menu en de mooie wijnen!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie