menupraatje juni 2021

Menupraatje
Met erg veel genoegen presenteren we na lange tijd weer een menu om samen te mogen koken in Maasbree. Voor deze maand (juni 2021) staat het aspergemenu op de kaart, samengesteld door John Heijsters. We hebben alle gerechten (met inachtneming van de corona richtlijnen) ‘en petit comité’ voorgekookt en gegeten: het was enorm genieten…! Het menu is met gemiddelde hoeveelheid werk te bereiden. Voor het hoofdgerecht wordt zowel het vlees als de asperge sous-vide bereid.
Het aspergemenu kent de volgende gerechten:

De amuse is een in parmaham, basilicum en filodeeg omwikkelde en gefrituurde groene asperge, gepresenteerd in een hoog amuseglaasje.
Het voorgerecht is een lekkere salade van avocado, asperge en grijze garnalen, gepresenteerd in een avocadoschil. Het geheel is afgedekt met spinazieblaadjes en gegarneerd met tomatenpoeder. Een kleurrijke compositie op een mooi grijs designbord.
De soep is een heldere groente/vis-bouillon met daarin enkele asperges en stukjes langoustine. Door de citroenmelisse heeft de soep een verrassende heerlijke smaak.
Het ‘oosterse’ tussengerecht bevat gefrituurde kwartelborstjes die zijn gepaneerd met kroepoek. De atjar van groene en witte asperges en de pittige saus completeren dit mooie gerecht.
Het hoofdgerecht bevat asperges met malse lamsfilet in kruidenkorst. De parelcouscous, de groene groenten en de lamssaus completeren dit lekkere gerecht.
Ook het dessert is een lust voor het oog. Het gerecht bevat een sorbet van witte chocolade met citroensmaak, een panna cotta met vanille en asperge, gegarneerd met een frisse compote van rabarber met framboos. Een asperge-‘stengel’ completeert dit verrassende laatste gerecht van het menu.
Laat je verrassen en geniet van deze mooie gerechten!

Huib Salimans
Voorzitter receptuur-commissie