Bloemkoolmousse op een spiegel van piccalilly
Porties
10personen
Porties
10personen
Ingrediënten
Bloemkoolmousse
Spekjes
Garnering
Instructies
Piccalilly
  1. Meng 1/3 deel van de azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kerrie, kurkuma en olie tot een glad papje. Breng de rest van de azijn met het water tegen de kook en giet het al roerende bij het mosterdpapje. Doe alles terug in de pan en breng het aan de kook. Laat even goed doorkoken en blijf roeren zodat een dikke gebonden saus ontstaat. Snijd de groenten heel klein brunoise 2x2x2 mm. Roer de groenten door de saus en breng alles aan de kook. Laat een minuut doorkoken. Breng desgewenst op smaak met een beetje poedersuiker en laat afkoelen op de werkbank.
Bloemkoolmousse
  1. Snijd de ‘roosjes’ van de bloemkool en kook deze in de kippenbouillon goed gaar. Giet af maar bewaar de bouillon. Pureer de bloemkool onder toevoeging van de room (indien nodig) en een beetje bouillon tot een smeuïge massa hebt (yoghurtdikte). Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen op de werkbank.
Spekjes
  1. Snijd de spekjes zo fijn mogelijk en bak deze krokant in een pan met een beetje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities

Indekken:
Dek in met een lauwwarm rood designbord met een kleine lepel en vork.

Presentatie:
Zie foto: Schep in een ring Ø 5 cm 1 el piccalilly in het midden van het bord en druk iets aan. Verwijder de ring en schep daarop 1 eetlepel bloemkoolmousse zodanig dat nog wat piccalilly zichtbaar is. Garneer met de fijngesneden spekjes en 1 spriet bieslook.