Werkwijze Coronatijdperk

Corona-virus
VERPLICHTE WERKWIJZE IN DE KEUKEN
Onderstaande regels zijn geen adviezen, maar verplichtingen voor ons allemaal.
Niet alleen de chef, maar wij zijn allemaal persoonlijk verantwoordelijk voor een veilige omgeving van onze kookvrienden en het naleven van de regels.
Vele leden hebben reeds een respectabele leeftijd bereikt en behoren daardoor automatisch tot een risicogroep.
Binnenkomst
Blijf thuis als je klachten hebt.
Ontsmet je handen bij binnenkomst.
Zet de afzuigkappen aan en de ramen open. Houd anderhalve meter afstand.
Registratie
De namen van alle aanwezige leden en gasten dienen vermeld te worden op het formulier dat bij de verantwoordingsstaat zit.
Voorbereiding ’s middags of vroeg avond
Zes personen kunnen al vanaf 13.30 uur aan een gerecht beginnen, ze hebben allemaal een eigen plaats en daar tussenin een neutrale zone om goed de anderhalve meter te kunnen behouden.
Daarnaast kan één persoon in de spoelkeuken zijn.
De overige personen blijven aan tafel en komen niet in de keuken.
Het avondprogramma
Tweemaal twee personen kunnen direct aan de amuse (warme keuken) en het voorgerecht (koude keuken) beginnen.
De overige personen blijven aan tafel en komen niet in de keuken.
Als de amuse uitgeserveerd is kunnen twee personen beginnen met de afwerking van de soep en ook kunnen tegelijkertijd twee personen beginnen met het tussengerecht.
Een persoon kan in de spoelkeuken aan de slag en een ander kan tussendoor opruimen.
De anderen blijven aan tafel

Als het voorgerecht uitgeserveerd is kunnen de mensen van het nagerecht aan de slag.
De overige personen blijven aan tafel.
Als de soep uitgeserveerd is kunnen twee of drie personen aan het hoofdgerecht beginnen.
De overige personen blijven aan tafel
’s Avonds heb je met 2 personen per gerecht drie tot vier meter ter beschikking.
Afruimen
Zet borden en bestek op een serveerwagen en één persoon brengt de serveerwagen naar de spoelkeuken.
Hetzelfde gebeurt voor de glazen.
Waarschuwing
Blijf ook later op de avond de afgesproken regels naleven en vergeet niet het gebouw om 22.00 te verlaten.
Bestuur CCNL