Wijnadvies bij menu oktober 2019

Amuse Taartje van appel, avocado en scampi in een courgettelint met quenelle van sherry room
Jamieson Light Horse, chardonnay. Deze Amerikaanse chardonnay met 3 % viognier heeft een zeer mooie prijs-kwaliteit -verhouding. Deze chardonnay is heerlijk vol en romig, maar heeft ook een hele prettige zuurgraad, waardoor deze wijn goed doordrinkbaar blijft. Het houtgebruik geeft de smaken van hazelnoot en karamel af die de wijn ook zeer aangenaam en complex maken. Deze wijn komt uit Californië: 80% Monterey, 11% Arroyo Seco, 5% Napa Valley, 4% California. De chardonnay is goed combineerbaar met verschillende gerechten. Probeer deze Light Horse eens bij een mooie stukje gebakken vis, een gerechtje met schaal-schelp dieren, of een zelfs een licht vleesgerecht. Heerlijk om nu te drinken, maar kan ook nog 5-7 jaar bewaard worden. Opvoeding, 15% Amerikaans eiken en 85% roestvrijstalen tanks. Mooi droog en smaaknuances van abrikozen, sappige peer, perzik en kamperfoelie, hints van ananas en sinaasappelschil. Rijk filmend. Het mondgevoel is ongelooflijk zacht met een lange, rijke afdronk als warme kastanjes. De mooie zuren maken deze goed gevormde en bevredigende wijn fris tot de laatste druppel. Serveren op 13-15°.
Vaknr.9 prijs: € 1750 (Wine Companions Venlo)
Voorgerecht: Pittige tartaar van diamanthaas met gerookte makreel, bieslookmayonaise en een kwarteleitje
idem

Soep: Crème van eekhoorntjesbrood

Tussengerecht :Gebakken kabeljauw met tapenade
A good year chardonnay. Deze Chardonnay heeft geen verdere toelichting nodig. Zeker niet als de wijze zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een licht vanilletoon door de houtopvoeding van 3 maanden. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Nu goed herkenbaar! Een droge witte wijn met een glimlach naar z’n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel! Bulgarije was ’s werelds vierde grootste wijnexporteur in de jaren tachtig, maar de industrie daalde na de val van het communisme. De wijnproductie groeit weer en bereikte 108 miljoen liter in 2011, een stijging van 4,9% ten opzichte van het voorgaande jaar.
Tracian valley Het gematigde continentale klimaat in het gebied en de gunstige verdeling van de neerslag zijn goede gebouwen voor de ontwikkelde rode wijnbouw in de laaglanden van Upper Thrace . De regio omvat het centrale deel van het laagland, evenals delen van de berg Sakar . Mavrud , een beroemde lokale wijn, evenals Merlot, Cabernet Sauvignon, Muscatel en Pamid worden gekweekt.
Het Balkan-gebergte dient om de koude wind uit de vlaktes van Rusland te blokkeren, en de regio ten zuiden van de Balkan, de vallei die wordt afgevoerd door de Maritsa-rivier, heeft een mediterraan klimaat , met milde, regenachtige winters en warme, droge zomers.
Vaknr.41 prijs: € 15,00 (Storms Heythuysen)
Sorbet: Spoom van citroen

Hoofdgerecht: Hazenrugfilet met portsaus en geroosterde groenten
Gregoriano Roble Bodega Picos | Dat een klein gebiedje groots kan zijn in wijn bewijst deze speciale selectie van Bodeaga Picos. De handmatige selectie van een perfect gerijpte oogst wordt met precisie opgevoed op eikenhouten vaten voor 5 maanden. De dominantie van Garnacha is direct herkenbaar in de dieprode, bijna paarse kleur. Het fruit stuift het glas uit met pruimen, aardbei en een lichte granaatappel en goij bessen tonen. De opvallende verfijning in de smaak en afdronk vallen direct op (zeker als je weet dat het klimaat in Campo de Borja onbarmhartig kan zijn). De perfect gedoseerde houtinvloeden zijn verder een bewijs dat de 3 broers het bedrijf van hun vader naar een niveau hoger hebben getild!! Vol geconcentreerd en mooi zacht in karakter, een absolute aanrader
Vaknr. 42 prijs: €15,50 ( Storms Heythuysen)
Nagerecht Gemarineerd rood fruit in portsaus met basilicumsiroop en vanilleijs
Floralis, Moscatel Oro, Torres Er zijn drie hoofd-muscatsoorten: de muscat à petit grains (muscat d’Alsace) waar de heerlijke Elzasser wijnen van gemaakt worden, de muscat d’Alexandrie komt voor in Zuid Afrika maar is matig van kwaliteit en de muscat Ottonel waar veel mooie dessertwijnen van gemaakt worden, zoals ook deze. De Italianen spreken van Moscato, de Spanjaarden van Moscatel (letterlijk: geuren van muskus). Deze muscat geurt naar versgeplukte zoete druiven, rozen, geraniums, citroenmelisse en smaakt droog en fris met een nadrukkelijk muskaataroma met een zachtzoete afdronk. Het huis Torres uit de Penedès staat borg voor kwaliteit.
Vaknr. 43 € 17.75 (Gall & Gall Yvonne)