wijnpraatje juli 2019

Amuse Ti io van krab, coquille en haring
Quintela Branco heeft een lichtgele kleur met een groene vleug. Het aroma is fris en fruitig. In de volle, zachte smaak proef je tropisch fruit en citrus met wat minerale tonen en een bloemig nuance. Deze mediumbody wijn is elegant met aangenaam frisse zuren. Druivensoorten: 60% Gouveio, 20% Viosinho en 20% Moscatel. Deze wijn heeft 3 maanden in RVS-tanks gerijpt en 3 maanden in de fles gerijpt voordat deze op markt wordt gebracht.De wijn kent een temperatuurgecontroleerde vergisting in stainless steel cuves. Hierdoor ontstaat een volle jonge wijn met een intense en fruitige smaak Het wijnhuis Carlos Alonso Douro Wine is een familiebedrijf dat de Quintela Branco samenstelt uit een zorgvuldige selectie van de beste druiven uit de wijngaard. Carlos Alonso Douro Wine is gestart in 1985 door de wil en de moed van de oprichter. Het was zijn visie, karakter en sterke persoonlijkheid die het winnende pad trok voor zijn project. Het is zijn ambitie om de traditie en de waarden van ethiek en verantwoordelijkheid te respecteren. De huidige generatie wil met dit doel de visie van de oprichter behouden in deze moderne tijd door traditionele wijnen met alleen Portugese druiven en moderne technieken te maken. Zij willen hiermee aantonen dat Portugal gemakkelijk verfijnde wijnen met de juiste complexiteit (terras)wijnen kan produceren, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Vaknr. 41 prijs: € 13,50 ( van Gelderen wijn)
Voorgerecht: Groene aspergerisotto met gebrande wijting
idem

Soep: Heldere kervelsoep

Tussengerecht: Kwartelhammetje met savooiekool
Epicuro Rosato. De Epicuro rosato is een fruitige rosé met aroma’s van rood fruit, voornamelijk bessen, en smaken van framboos en aardbei. De smaak is fris en mooi fruitig en toegankelijk va karakter.
De Epicuro Rosato wordt gemaakt in Puglia in het zuiden van Italie.van de primitivo druif
Deze rosé is een ideale begeleider van visgerechten en lichte maaltijden zoals salades, carpaccio of pasta met zelfgemaakte pesto.. Gescheiden vinificatie van de druiven, zachte persing en fermentatie bij zeer lage temperatuur. Een gecontroleerde omgeving met kort contact met de schil, daarna volgt rijping op gist in stalen vaten..
Vaknr. 42 prijs: € 14,00 ( van Gelderen wijn)
Sorbet: Rode grapefruit en camparisorbet

Hoofdgerecht: Chateaubriand Rossini met chocoladesaus
Epicuro Zinfandel. Epicuro wijn en Copertino wijn zijn zeer populair en worden op de markt gebracht door Wijnhuis Femar Vini. De filosofie van Femar Vini houdt een voortdurende zoektocht in naar de beste kwaliteitswijnen uit het zuiden van Italie. Een regio die vroeger bekend stond om veel eenvoudige wijnen, maar tegenwoordig met de labels Epicuro en Copertino heerlijke frisse en fruitige wijnen voortbrengt die perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. Deze Epicuro Italian Zinfandel heeft een diepe, robijnrode kleur met donkere schakeringen. Intense, rijpe neus van bosvruchten en ander zwart fruit met hints van peper, specerijen, chocolade en een vleugje drop. Sappige en weelderige aanzet die uitmondt in een wervelende smaakexplosie. De Epicuro Italian Zinfandel heeft een heerlijk soepele structuur en een indrukwekkende afdronk die het pallet wel even blijft bedwelmen. Gegrild of geroosterd rood vlees, zuiders gekruide stoofgerechten, uitgesproken wildgerechten en rijpe kazen.
Vaknr. 43 prijs: € 18,50 ( van Gelderen wijn)
Nagerecht Kriekenbier-kersenijs, sabayon nan kriekenbier, crème brulee met appel en een gecamoufleerde aardbei
Banyuls Blanc.Deze Blanc van Banyuls heeft in het bouquet mooie aroma’s van peren, acacia’s, bloemen en venkel met garrigue en wittechocoladetonen. Een wijn met een mooie elegante smaak, die wordt gevolgd door een verfijnde, soepele finish. Zeer goed te combineren met onder meer foie gras, pistacchio desserts en amandelgebak.
Vaknr. 43 prijs: € 19,75