wijnpraatje november 2023

Amuse: Steaktartaartje van Pomodoro
Frühroter Veltliner, Wagram Oostenrijk,Wijnmakerij Stefan Bauer: ongecompliceerde wijnen die alle mode te boven gaan. Het is een bijna typisch bedrijf in Wagram. Wijnhuis Stefan Bauer verbouwt dan ook voornamelijk de druivensoorten Frühroter Veltliner, Grüner Veltliner, Roter Veltliner, Riesling, Weißfburgunder en Zweigelt, die allemaal nauw verbonden zijn met de regio. Ze gedijen allemaal prachtig in het warme, gematigde klimaat van de Wagram en groeien heerlijk op de grond, een mengsel van pure löss, grindgrond en geel zand. De wijngaarden Bromberg, Steinmeisel, Steinagrund en Rainthal worden beschouwd als de beste locaties die de wijnmakerij Stefan Bauer heeft. De Frühroter veltliner is familie van de Malvasia druif. De naam dankt hij aan het feit dat in zonnige jaren de schil iets rood kleurt. Licht groenig van kleur, kruiden en specerij in de neus, een hint van laurier, peper, citrus, appel en kruisbes. Aangename zuren met een botertje in de mond
Vaknr: 41 prijs:€ 18,75
Voorgerecht.1:Eiercrème met gerookte paling
Côtes du Ventoux Julien Corud, de wijnboer , is ook een botanicus en houdt van zijn terroir. Zijn wijngaarden bevinden zich in Caromb, een klein dorpje aan de voet van de Mont Ventoux. Zijn wijngaard heeft de bijzonderheid dat er stukken vuursteen in zitten en om die reden grapte Julien Cornud altijd dat hij een hele mooie sauvinon blanc kon maken, zoals in de Loire-streek.Hij is gemaakt van 80% Rousanne en 20% Clairette Deze wijn heeft een prachtige gouden kleur. De neus is intens en complex met tonen van peer, witte .loemen en kruiden thee. De smaak is goed in balands met frisheid, rondheid en een goede lengte. Kan 1-3 jaar bewaard worden.Hij moet gekoeld worden geserveerd.
Vaknr: 42 prijs:€ 18,00
Voorgerecht 2 Canneloni spinazie met mousselinesaus en gebakken mossel
-idem-
Soep: Bloemkoolsoep met Romanesco
Tussengerecht .Kabeljauw met crème van knolselderij en beurre blanc
Cellier des Princes, Chardonnay/viognier.Cellar Des Princes ontleent zijn naam aan de prestigieuze geschiedenis van de Prinsen van Oranje.Een van hen, Willem 1ͤ, genoemd “De Zwijger”, vanwege zijn zwijgzame karakter, illustreert het het karakter van de Vignerons van Cellier des Princes. Mannen voor wie actie meer is dan woorden, wijnmakers die de geschiedenis van Cellier des Princes hebben geschreven.2 druivensoorten die uitstekend bij elkaar passen. Chardonnay brengt elegantie, bloemige tonen en frisheid. Wat betreft Viognier, een typische witte druif uit de Rhöne, het brengt zeer aromatische tonen van tropisch fruit, honing en rondheid. In het glas een lichtgele kleur, in de neus is de wijn levendig en gul, bloemig en het fruit van steenvruchten. In de mond biedt hij frisheid en fruit aan, maar is tevens ook vol en rond met een vetje:
Vaknr: 43 prijs:€ 17,50..
Hoofdgerecht Hertenrugfilet met vijgenwildsaus:
Pinadal .Bodegas Onerom..Bodegas Onerom, is gevestigd in het zuidoostelijke deel van Spanje in de stad Murcia. Het doel van deze wijnmakerij is om de beste wijnen uit de regio te produceren die het potentieel en de diversiteit van het gebied weerspiegelen in elke variëteit. Om dit te bereiken, selecteert Bodegas Onerom zorgvuldig de wijngaarden waar de druiven groeien. Rekening houdend met de kenmerken van de druif en de bodem waarop deze groeit. .De wijngaarden bevinden zich op verschillende locaties en omvatten variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Chardonnay, geteeld in Fuente Álamo (Albacete). De lokale Monastrell-druif geteeld in Ontur (Albacete) en de Syrah geteeld in Valle del Carche (Murcia). Elk van deze wijngaarden ligt op hoogtes tussen 750 en 900 meter om voldoende koeling van de oceaan te krijgen tijdens de soms zeer warme zomersDeze wijn is gemaakt van 3 druivensoorten, Cabernet sauvignon, Monastrell (Mourvèdre) en Syrah. Kersenrood van kleur met paars highlights, zwart rijp fruit mooi in balans met zuren, aardse tonen en licht gerookt. Ontwikkeld zich nog, maar is nu ook al mooi om te drinken.
Vaknr: 44 prijs:€ 17,75
Nagerecht.Chocoladetaartje met zeezoutkaramel en rood fruit.
Imporda, Sinols.De dessertwijn is gemaakt van Grenache gris een amberkleur met gouden boventonen. In de neus aroma’s van geconserveerd, in de oven geroosterd fruit met karamel en jam. Bij het proeven worden verschillende aroma’s onthuld die tijdens de eerste indruk in de neus worden vastgelegd. De uiteindelijke smaak is intens, aanhoudend, rijk, zoet en natuurlijk. Heerlijk en verrassend.
Vaknr: 40 prijs:€ 18,75