| Servings |
| 10personen |
|
|
Afwerking:
. Leg rookmot op alufolie op de bodem van het rookoventje, leg het rooster er boven. Leg dan de eendenborsten op alufolie op het rooster en sluit het deksel tot op een kier. Verhit het oventje tot de rookmot goed gaat roken. Zet het vuur uit en sluit het oventje helemaal. Laat het vlees 20 minuten liggen. Haal de gerookte borsten dan uit het rookoventje. Snijd het vet ervan af, snijd de borst schuin door-midden en snijd dan op de snijmachine in totaal 30 plakken van 2,5 mm dikte. Doe er wat peper en zout op.
. Ongeveer 15 minuten voor gebruik: Verwijder de folie van de lever, rol de rol door het maanzaad en snijd de rollen in totaal in 10 gelijke plakken. Dompel het scherpe mes elke keer in warm water en droog het af.
. Besprenkel de sla, net voor het uitserveren, met wat vinaigrette.
Indekken:
Dek in met een wit rechthoekig bord met mes en vork.
Presentatie:
Zie foto: Leg een bergje sla op het bord, strooi er noten overheen en leg en een partje vijg bij. Leg er in een waaier 3 plakjes eendenborst bij. Leg er een plakje eendenlever naast. Garneer met wat extra truffelvinaigrette.