Onze commissies

De receptuurcommissie
Zij zorgen elke maand dat een mooi menu, passend bij het seizoen, gemaakt wordt.

Belangrijk is dat de receptuur en de werkwijze zo goed omschreven worden dat het voor iedereen heel goed te maken is. Tot en met de opmaak van de bordjes toe. Een foto van het eindresultaat hangt boven de werkplek. Ook wordt rekening gehouden met de bereidingstijd en de hoeveelheid werk van elk gerecht, zodat de avond soepel zal verlopen.

De wijncommissie
Deze commissie zoekt maandelijks de wijnen uit die passen bij de gerechten. Deze wijnen worden uitvoerig besproken in het maandelijkse wijnpraatje. Elke groep kan ook zelf wijnen uitkiezen in de rijkelijk gevulde en zeer gevarieerde wijnkelder.

De keukenmeesters
De keukenmeesters kopen dagelijks alle ingrediënten in en leggen deze in de juiste hoeveelheden klaar voor de kookgroep van die dag. Dit noemen we de ‘mis en place’. Houdbare ingrediënten, zoals peper, zout, olijfolie, suiker enzovoorts staan op de werkbank bij het gerecht en blijven daar voor de volgende kookgroepen staan. Verse producten worden klaargezet in de koeling. Voor de kruiden gaat men naar de kruidentuin om deze zelf te plukken, verser kan het niet.

De voorkookgroep
Deze groep bestaat voor het merendeel uit chefs van de verschillende groepen.

Elke derde woensdag van de maand kookt deze groep het menu voor de volgende maand. De receptuur wordt zo nodig aangepast en de tekst wordt zo geschreven dat het voor alle leden begrijpelijk is. Op deze wijze kunnen we maandelijks een uitgebalanceerd menu presenteren.

De onderhoudscommissie
Deze commissie houdt zich bezig met het onderhoud en vervanging  van alle apparatuur, van de inventaris en van het gebouw. Maandelijks worden alle materialen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Verschillende onderhoudscontracten met bedrijven zijn afgesloten, maar er is ook veel  zelfwerkzaamheid.

De bouwcommissie
Natuurlijk zijn er altijd wensen in de vereniging. Zo zijn de kruidentuin en het terras helemaal gerenoveerd. Recent is het restaurant en de keuken geheel vernieuwd en er zijn nog meer plannen. Heel veel gebeurt door de commissieleden zelf, waardoor het financieel haalbaar is. De commissie bestaat uit leden met de nodige ervaring op dit gebied.

Huishoudelijke dienst
Elke morgen na een kookavond worden de keuken en het restaurant door professionele medewerkers gepoetst en de tafel weer ingedekt voor de nieuwe groep.

Vier maal per jaar krijgt het hele gebouw een grote schoonmaak beurt. Met een dertigtal vrijwilligers (leden) wordt alles extra onder handen genomen. Zij komen om 9 uur bij elkaar. Bij een kop koffie worden de taken verdeeld en gaat iedereen aan de gang. Tussen de middag wordt voor een lunch gezorgd en tegen vier uur wordt de dag afgesloten met een goed glas wijn.

PR en wervingscommissie
Deze commissie ontwikkelt activiteiten om de bekendheid van de vereniging te vergroten. Zij presenteren zich op culinaire evenementen, ontwerpen flyers, maken een videopresentatie, nodigen gasten uit om een avond mee te koken en organiseren speciale avonden voor kandidaat leden.