Elke groep kookt maandelijks op een vaste avond. Bijvoorbeeld de eerste maandag van de maand, of de tweede donderdag. Zo weet iedereen voor het hele jaar wanneer zijn kookavond is. Het zijn niet alleen mannen die koken, tegenwoordig telt de vereniging ook twee damesgroepen. De heren worden confrères genoemd en de dames consoeurs. Aan het einde van elke maand ontvangen alle leden per mail de receptuur voor de volgende maand.
Bij de receptuur wordt een wijn geadviseerd die door de wijncommissie gegeven wordt. Tevens is er een keukenpraatje, hierin worden adviezen gegeven over het bereiden van de verschillende gerechten. Bovendien staat er actuele informatie in over de vereniging.
Tijdschema
De meeste groepen komen omstreeks 18.00 uur bij elkaar. Bij binnenkomst is de tafel al gedekt, ziet alles er netjes uit en staan alle benodigde ingrediënten klaar in de koelcel of op de werkbanken. Gewoonlijk worden aan de bar eerst de dagelijkse dingen besproken, daarna doet iedereen zijn kokspak aan en gaat aan de slag met de taken die hem voor deze avond zijn toebedeeld. Tegen half acht gaat de bel. Dat is het teken dat de amuse gepresenteerd zal worden en het moment waarop getoast wordt op een gezellige avond. De eindtijd is heel verschillend.
De sluitingstijd wordt door iedere groep zelf bepaald. Sommige groepen willen om half elf afsluiten en andere een uur later. De groepen die op vrijdag koken maken het meestal later dan de groepen op doordeweekse dagen.