Amuse 1: Brioche met paddenstoelen
Old Vine The Pledge Chenin Blanc.Sinds 2002 is Origin Wine gegroeid van een bedrijf van 2 man tot een bedrijf met 167 werknemers die met elkaar meer dan 40 miljoen liter wijn per jaar verkopen. Dit bedrijf uit Stellenbosch exporteert wijnen naar onder andere Engeland, Rusland, Canada, Zweden en natuurlijk Nederland. .Zuid-Afrikaanse chenin blanc gemaakt van oude stokken. Dat levert extra concentratie op. Je proeft meloen, appel en honing. Met sterk aanwezige zuren. .Letterlijk betekent The Pledge ‘de belofte’. En deze Zuid-Afrikaanse witte wijn belooft veel goeds. . En hoe ouder de stokken, hoe meer smaak, complexiteit en hoe meer concentratie de druiven krijgen.
Vaknr: 41 prijs: € 19,50 (Gall en Gall Yvonne)
Amuse 2: Zalm met frisse espuma van ei
idem
Voorgerecht: Mozaik van tonijn en kabeljauw
Weissenkirche Grüner Veltliner, Federspiel.
.Aan de oevers van de rivier de Donau groeien de grüner veltliner-druiven voor deze Federspiel uit Weissenkirchen. Lichtvoetig, elega nt en fris met groene appel, rijpe peer, citrus en witte peper. .Een heerlijke frisse Gruner Veltliner van super kwaliteit. De druiven zijn afkomstig van de stijle hellingen van één van ’s werelds beste cooperaties, . Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.. Wijngaarden zijn gebouwd op terrassen aan de rivier de Donau en Jancis Robinson noemde het domein al eens de beste coöperatie ter wereld.Leden van de Vinea Wachau (de lokale wijnproducenten vereniging) delen hun wijnen in naar karakter, smaak, alcoholpercentage en complexiteit van de wijn. Van eenvoudig naar bijzonder zijn dat: Steinfeder, Federspiel en Smaragd
Vaknr: 42 prijs: € 22,00 (Gall en Gall Yvonne)
Soep: Soepje van gepofte knoflook
—
Tussengerecht : Winterse kip met venkel en clemntine
.Domaine de la Bresle Fleurie. Fleurie is een van de Cru’s van de Beaujolais. Jonge Beaujolais is licht en makkelijk drinkbaar, terwijl je Fleurie mag zien als een serieuze wijn gemaakt van dezelfde druif: gamay.De cru Fleurie ligt vlak naast Chiroubles, Morgon and Moulin Vent. Deze rode wijn heeft een heerlijke geur van viooltjes, rozen en iris. De smaak is elegant en zacht. Van Fleuri wordt gezegd dat het de meest ‘vrouwelijke stijl’ van alles cru’s uit de Beaujolais is.In ieder geval is deze Franse wijn nu heerlijk en over 5 jaar ook nog. Mommessin is een wijnbedrijf uit Beaujolais met zijn roots in de zuidelijke Bourgogne. In 1865 werd het bedrijf opgericht door Jean-Marie Mommessin in de
Vaknr: 43 prijs: € 20,00 (Gall en Gall Yvonne)
Hoofdgerecht: Gegrilde ossenhaas met portobello, slade van gestoomde aubergine e salsa verde
Montirius Vacqueras Rhône-wijnen staan bekend om hun garrigue: de kruidige smaak van tijm, oregano en rozemarijn. Daarnaast proef je in deze biodynamische Vacqueyras aardbeien, rode kersen, bessen en zoethout.In deze biologische Vacqueyras proef je een zachte, zeer elegante smaak met veel rijp rood fruit en rijpe tannines. Lichtkruidig met de smaak van ‘Garrigues’, de kruiden en het struikgewas in de Rhône. Het wijnhuis ligt in het zuidelijk Rhône-gebied. Waar de druiven groeien op oude wijnstokken. De wijnstokken hebben een lage opbrengst waardoor de smaak van de druiven intenser wordt. De wijn wordt gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Montirius Vacqueyras is een natuurwijn
Vaknr: 41 prijs: € 22,50 (Gall en Gall Yvonne)
Nagerecht Gepocheerde kardemom peren met vanille-ijs
Les Clos de Paulilles Banyuls Rimage Banyuls komt uit Zuid-Frankrijk en wordt gemaakt van grenache en carignan. Deze zoete versterkte wijn heeft een alcoholpercentage van 17%.Deze wijn past perfect bij een chocolade mousse maar gaat ook goed samen met blauwe kaas.Deze banyuls dessertwijn dankt zijn naam aan een schilderachtige vissersstadje Banyuls sur Mer in Frankrijk. De druiven worden na de oogst vergist in roestvrijstalen tanks. Aan het einde van de vergisting wordt neutrale alcohol toegevoegd zodat er veel restsuiker onvergist blijft. Dit zorgt voor de zoete smaak. Vervolgens rijpt de wijn 5 maanden op z’n gistrestanten waarbij er dagelijks ‘remontage’ plaatsvindt. Hierdoor worden er extra kleurstoffen, tannines en aroma’s uit de most gehaald Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt deze 18 maanden op de fles.
Vaknr: 41 prijs: € 17,50 (Gall en Gall Yvonne)