Ingredients
saus
- 15 g knoflook 3 teentjes
- 4 dl visbouillon
- 2 dl Noilly Prat
- 3 dl slagroom
afwerking
- 10 st coquilles
- 50 g gerookte ham
- 10 st Jacobsschelpen
- aluminium folie
- 2 el bieslook
- 1 st stokbrood
Servings: personen
Instructions
saus
- Pers de knoflook. Doe deze met de visbouillon en de Noilly Prat in een pannetje en breng aan de kook. Laat rustig inkoken tot er 20% over is. Zeef de saus, voeg de slagroom toe en laat nog even langzaam tot de juiste dikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
afwerking
- Snijd de ham in kleine snipperreepjes. Bewaar tot gebruik.
- Droog de coquilles en bewaar in de koeling tot gebruik.
- Maak van alu-folie een ‘losse’ prop op het bord en druk daar de schelp in vast. Zet de borden klaar op de uitserveertafel.
Recipe Notes
Verwarm de saus.
Bak het voorgebakken stokbrood af in de oven. Snijd dit na het afkoelen in schuine stukjes van 1 cm dik.
Maak de droge grillpan zeer heet. Bestrooi de coquilles met wat peper en bak ze aan beide zijden in ongeveer 1,5 minuut goudbruin.
Indekken:
Dek in met een wit 8-hoekig bord en amusebestek.
Presentatie:
Schenk wat saus in de schelp en plaats de coquille erop. Leg daarop wat reepjes ham en garneer met bieslook.
Leg een stukje stokbrood op het bord erbij.