Ingredients
- 10 st groene asperge
- 10 st plak parmaham
- Parmezaanse kaas
- 20 st blad basilicum
- 10 st vel filodeeg
- olijfolie
- ei
Servings: personen
Instructions
Asperge rolletje
- Snijd de asperges af tot 15 cm en schil vanaf halverwege. Bestrooi een plak Parmaham met wat geraspte kaas. Leg er een asperge op, zodat het kopje uitsteekt en rol dit op. Bewaar het deeg tijdens het maken van de rolletjes onder een vochtige theedoek. Verdeel het filodeeg in repen ter lengte van de asperges en strijk deze in met olijfolie. Leg 2 repen op elkaar met de basilicum ertussen. Rol ieder ham-aspergerolletje in de filodeeg en strijk dit in met losgeklopt ei.
Recipe Notes
Afwerking:
Bak de aspergerolletjes 10 min op een bakplaat met een matje in een oven van 200°C.
Indekken:
Dek in met een klein hoog amuseglaasje.
Presentatie:
Zie foto. Serveer het aspergerolletje lauwwarm rechtop in het glas.