Gorgonzola-bonbon met sinaasappelcompote

Gorgonzola-bonbon met sinaasappelcompote
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Gorgonzola-bonbon met sinaasappelcompote
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Bonbon
Sinaasappelcompote
Presentatie
Porties: personen
Instructies
Bonbon
  1. Verwijder de korst van de gorgonzola. Verdeel de gorgonzola in 20 gelijke stukjes en rol deze tussen iets vochtige handen tot balletjes. Steek er een cocktailprikker in en zet afgedekt met plastic in de koeling om op te stijven.
  2. Rooster het amandelschaafsel goudbruin gedurende 8 à 10 min in een oven van 160°C. Laat het schaafsel afkoelen en hak daarna grof. Hak de rozemarijnnaalden fijn. Meng amandelen en rozemarijn in een diep bord.
  3. Verwarm de chocolade in de warmhoudkast (of au bain-marie) tot chocolade is gesmolten. Doe de chocolade in een kopje dat tot 35°C is voorverwarmd en zorg ervoor dat de chocolade lauw-warm blijft. Dompel de bolletjes in de chocolade. Laat iets uitdruppelen, doe het bolletje zonder stokje op het bord met schaafsel en rol door het schaafsel. Gebruik hiervoor eventueel 2 vorken. Leg de bonbon op bakpapier in een schaal. Laat de 20 bonbons opstijven in de koeling.
sinaasappelcompote
  1. Schil de handsinaasappel inclusief het witte deel, snijd de partjes uit en snijd deze in 2 of 3 stukken. Vang het sap op
  2. Pers de perssinaasappel uit. Kneus de kardemonpitten. Breng het sinaasappelsap met kardemonpitten, kruidnagels, honing en geleisuiker aan de kook en laat zachtjes inkoken tot dunne siroop. Giet het warme vocht door een zeef over de stukjes sinaasappel en laat marineren in de koeling. Proef af, het vocht moet licht zoet zijn.
Notities

Afwerking:
Haal compote en bonbons 15 min voor uitserveren uit de koeling.
Indekken:
Dek in met een klein koud rechthoekig bord met kleine lepel en vork.
Presentatie:
Leg 2 bonbons op het bordje en garneer met compote. Dresseer eventueel een beetje sinaasappelvocht over het bord. Garneer verder met wat rasp van limoen.