Brownie met gemberkokos-ijs, ananas en passievrucht

Brownie met gemberkokos-ijs, ananas en passievrucht
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Brownie met gemberkokos-ijs, ananas en passievrucht
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Brownie
Passievruchtgel
Ananas
Kokosgember-ijs
Kokoscrumble
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Brownie
  1. Bekleed een rechthoekige cakevorm van ong. 8 x 18 cm met bakpapier. Hak 75 gr chocolade grof en zet apart. Doe de overige chocolade (100 gr) met de boter in een pan, plaats au bain marie en laat onder regelmatig roeren smelten
  2. Klop het ei met de suiker tot een crème. Meng de iets afgekoelde chocolade in delen door de crème. Zeef het bakmeel, doe het zout en kokos erbij en meng door elkaar. Meng het mengsel door de crème en meng er als laatste de gehakte chocolade door.
  3. Doe het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak 30 min in een oven van 190°C. Laat afkoelen in de vorm.
Passievruchtgel
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en verwarm tot het kookpunt. Giet in een platte bak en laat afkoelen.
Ananas
  1. Snijd uit het midden van de ananas 5 plakken van 8 mm dik. Verwijder de schil en harde kern; verdeel iedere plak in 4 stukken. Bewaar afgedekt op de werkbank. Schil de rest van de ananas, snijd in stukken en pers tot sap in de sapcentrifuge.
  2. Neem 2 dl sap en meng 20 gr proespuma erdoor met de staafmixer. Passeer door een fijn zeef en doe in een kidde. Breng onder druk met 1 patroon, schud goed en plaats daarna de 2e patroon. Bewaar in de koeling tot gebruik.
Kokosgember-ijs
  1. Schil en rasp de gember. Neem 1 el geraspte gember en meng dit met de overige ingrediënten (t/m slagroom). Breng de massa aan de kook en laat op heel laag vuur 15 min trekken.
  2. Zeef eventueel de gember eruit. Giet al kloppend op de eidooier en klop de massa koud. Snijd de stemgember klein en bewaar.
Kokoscrumble
  1. Smelt de boter op laag vuur. Meng bloem, kokos en suiker. Giet hier al mengend de boter bij en meng tot kruimeldeeg. Verdeel over een bakmat en bak in 15 min af in een oven van 150o. Roer iedere 5 min om. Laat afkoelen op werkbank.
Notities

Afwerking:
. Draai ijs in de machine en voeg op het laatst de stemgember toe.
. Blender de passievruchtgel tot een egale massa en doe in een spuitfles.
. Druk een platte zijde van de ananas in rietsuiker en gratineer met brander.
. Snijd de brownie in de breedte in repen; maak de repen niet te breed want de brownie is nogal machtig.
Indekken:
Dek in met een koud groen design bord met dessert lepel en vork.
Presentatie:
Leg midden op het bord een reep brownie. Leg aan een zijde in het midden van de brownie wat crumble. Leg aan beide zijden een stukje ananas en hiernaast weer een toef ananas-schuim. Spuit een streep gel aan de andere kant van de brownie. Garneer met 2 takjes atsina cress en leg het ijs op de crumble.