Hollandse garnalen met runderrookvlees

Hollandse garnalen met runderrookvlees
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Hollandse garnalen met runderrookvlees
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Garnalenvulling
Rookvleesrolletjes
Garnering
Porties: personen
Instructies
Garnalenvulling
  1. Schil de komkommer en snijd op de snijmachine in de lengte zoveel mogelijk plakken van 3 mm tot aan de zaadlijsten. Draai daartoe de komkommer elke keer om. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes (3x3 mm). Roer de sushi-azijn en de rijstwijn door elkaar en voeg de komkommer blokjes toe. Laat dit 30 minuten afgedekt marineren. Schenk door een zeef en laat de komkommerblokjes zeer goed uitlekken en op keukenpapier goed nadrogen. Haal alle blaadjes van de peterseliestelen en draai er met de zonnebloemolie en de pijnboompitten met de staafmixer een mooie gladde crème van. Voeg enkele druppels sushi azijn toe. Bewaar deze in een spuitflesje. Let op: een deel van de klaargelegde Hollandse garnalen is voor garnering. Meng 2/3 van de ‘droge’ komkommerblokjes met de Hollandse garnalen, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de massa in een spuitzak zonder mondje. Bewaar de overgebleven komkommerblokjes voor de garnering.
Rookvleesrolletjes
  1. Leg 7 plakjes runderrookvlees iets overlappend op vershoud-folie zodat een rechthoek van 25 x 10 cm ontstaat. Knip een spuitzak met garnaal/komkommermengsel zodanig open dat je een ‘reep’ van 3 cm dikte kunt ‘spuiten’. Draai het geheel in de vershoudfolie tot een stevige rol (ong. 3 cm dik). Herhaal dit voor een tweede en derde rol. Leg de rollen 45 min. in de vriezer en daarna, tot gebruik, in de koeling.
Notities

Afwerking:
Haal de rookvleesrollen uit de koeling en uit de folie. Snijd van de rollen voorzichtig (met een scherp mes zonder kartel) in totaal 20 gelijke porties.

Indekken:
Dek in met een wit vierkantig bord met kleine mes en vork.

Presentatie:
Zie foto: Schud de inhoud van het spuitflesje op en maak dan 2 strepen van peterselie crème. Zet 2 gevulde rolletjes op het bord. Versier het bord met de overgebleven komkommer blokjes en Hollandse garnalen.