Ingredients
Chutney
- 100 g rozijnen
- 2 st rode ui
- zonnebloemolie
- 2 el gembersap
- 120 g bruine basterdsuiker
- 1 st sap van citroen
- 2 tl mosterdzaad
- rode peper gemalen
- 6 st verse vijgen
- appelazijn
Oudewijker kazen
- 150 g Fiore
- 150 g Cigno
- 150 g Colosso
- 50 g cashew noten
Servings: personen
Instructions
- Wel de rozijnen 10 minuten in koud water. Giet daarna het water af.
- Schil de uien en snijd deze in ringen. Snijd de ringen doormidden en haal ze uit elkaar zodat je repen krijgt.
- Bak de uien in wat zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg daarna gembersap, basterd suiker, citroensap, rozijnen, mos-terdzaad en wat gemalen rode peper toe. Breng wat extra op smaak met honing. Laat dit 20 minuten in de pan op de bakplaat van 100°C trekken.
- Snijd de vijgen klein en voeg deze aan de massa toe. Laat 10 minuten trekken met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 10 minuten (al roerend) trekken. Laat het geheel afkoelen. Breng eventueel nog wat op smaak met de appelazijn.
Oudewijker kazen
- Verdeel de soorten kaas in 10 kleine porties.
- Hak de noten grof en rooster deze gedurende 8 à 10 minuten in een oven van 160°C.
Recipe Notes
Afwerking:
Leg de stukjes kaas op een achtkantig klein wit bordje en zet deze op een ovenplaat. Verwarm de oven op 100°C en zet de plaat erin. Haal deze eruit wanneer de kaas begint te smelten. Doe er een hoopje chutney bij en garneer met de noten.
Indekken:
Dek in met een met mes en vork.