Vishorentje en rosbiefrolletje

Vishorentje en rosbiefrolletje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Vishorentje en rosbiefrolletje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Horentje
Forel
Komkommer
Druivenchutney
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Horentje
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij filodeeg overdwars in puntvorm en bestrijk met de gesmolten roomboter. Bestrijk de metalen horentjes ook met gesmolten boter en vouw om elk metalen horentje een lap filodeeg, goed aandrukken (gebruik eventueel beetje eiwit). Leg ze op bakplaat en bak ze goudbruin in 5 minuten. Hierna iets laten afkoelen, dan van de metalen horentjes afhalen, en verder af laten koelen.
Forel
  1. Trek forel in stukjes. Meng mayonaise met crème fraiche. Rasp de citroen en meng 1 tl rasp erdoor. Meng dan de forel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in spuitzak in koeling.
Komkommer
  1. Schil komkommer en boor er 30 kleine bolletjes uit. Klop de witte wijnazijn, olijfolie, suiker en een snuf zout egaal en marineer de komkommer hierin tot aan gebruik.
Schorseneren
  1. Was de schorseneren en schil met dunschiller. Snijd er 10 stukjes van 7 cm van en leg in een pan. Voeg zoveel melk toe dat de stukken net onder staan. Voeg een beetje zout toe en leg er een stuk bakpapier op (de melk zal dan niet overkoken). Kook in ca. 10 min beetgaar. Hierna in de melk laten afkoelen. Bewaar tot gebruik.
Druivenchutney
  1. Snij druiven in vieren. Schil de appel, maak schoon en snij brunoise (5 mm). Schil de gember en snij fijn. Snipper sjalot. Laat suiker met 1 el water in pan licht karamelliseren. Voeg druif, appel, gember en sjalot toe en blus af met de balsamicoazijn en cognac. Voeg speculaaskruiden, kaneel en beetje zout toe en breng aan kook. Laat 4 min koken en laat geheel afkoelen. Haal dan kaneelstokje eruit. Bewaar chutney tot gebruik.
Afwerking
  1. Vul kleine glaasjes met een bodem zeezout om de horentjes in te steken. Vul de horentjes met de forelsalade en leg er 3 komkommerbolletjes op. Steek de horentjes in het glaasje.
  2. Bestrijk de rosbiefplakjes royaal met druivenchutney en leg er 1 stukje schorseneer op. Rol rosbief op en snij doormidden.
Indekken
  1. Neem rechthoekig bord en kleine ovalen glaasjes met amuse bestek.
Presentatie
  1. Plaats links op het bord het glaasje en rechts een lepel chutney. Leg daarop twee halve rosbiefrolletjes.