Ingredients
Saffraansoep
- 150 gr ui
- 4 st knoflookteen
- 4 el zonnebloemolie
- 30 gr risottotijst
- 2,5 tl paprikapoeder
- 10 draardjes saffraan
- 2 takjes tijm
- 1 st sinaasappel
- 0,65 dl pastis
- 1 lt visbouillon
- groentebouillon
Pastinaak
- 200 gr pastinaak
Afwerking
Servings:
Instructions
- Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Verwarm olie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. glazig. Schep de rijst, paprikapoeder, saffraan en tijm (niet de takjes) erdoor en bak nog 3 min. op laag vuur.
- Rasp de schil en pers de sinaasappel. Schenk het sap en de pastis bij de rijst en laat het mengsel 2 min. zachtjes sudderen.
- Voeg de visbouillon en 1 el sinaasappelrasp toe. Laat de soep 30 min. heel zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel groentebouillon poeder.
- Pureer de soep met de staafmixer.
Pastinaak
- Schil de pastinaak. Snijd de pastinaak op de snijmachine in heel dunne (1 mm) plakken en snijd er slierten van. Blancheer deze slierten kort in kokend water en spoel daarna met koud water af.
Indekken
- Dek in met een warm wit klein soepbord met soeplepel.
Presentatie
- Zie foto: Leg een paar dunne pastinaak slierten in een mooie krul in een diep rood bord. Schenk voorzichtig de soep eromheen. Garneer met een takje dille.