Sjnookbaars ingelag in et zoer mit ein pittig seiske

Sjnookbaars ingelag in et zoer mit ein pittig seiske
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Sjnookbaars ingelag in et zoer mit ein pittig seiske
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Chilisaus
Avocadopuree
Ceviche
Afwerking
Porties:
Instructies
  1. Breng water, suiker en azijn aan de kook en laat de suiker goed oplossen. Voeg agar agar toe en mix dit goed. Laat het geheel afkoelen.
  2. Snijd de chilipeper zonder zaadjes in heel fijne blokjes en doe dit ook met de lente-ui en de komkommer (ongeschild, maar verwijder zaadlijsten). Rasp de gember en de limoenschil.
  3. Voeg daarna de chilipeper, gember, komkommer, lente-ui, limoenrasp en het sesamzaad toe aan afgekoelde water/azijn-oplossing. Breng eventueel op smaak met een druppel tabasco en zet het koel weg. Mocht deze te dik blijken dan kan naderhand nog wat water toegevoegd worden.
Avocadopuree
  1. Maak de avocado schoon, verwijder de schil en pit en pureer de vrucht met de staafmixer. Voeg wat limoensap toe tegen het verkleuren. Passeer door een roerzeef, breng eventueel op smaak met weinig zout, doe in een spuitzak met mondje en leg koel weg tot gebruik.
Ceviche
  1. Ontvel de filet en verwijder eventuele graat. Snijd de vis dun in de lengte en sla deze daarna tussen folie goed plat (bijl). Verdeel de vis in 10 porties. Leg de vis tegen elkaar in een bakplaat met hoge rand en zet koel weg. Pers de limoenen uit.
Afwerking
  1. Ca. 10 minuten voor gebruik: overgiet de vis met het limoensap. Laat de vis gedurende 6 minuten ‘garen’ in het sap van de limoenen (het verkleurt van doorschijnend naar wit), giet daarna het sap af en laat de vis uitlekken.
Indekken
  1. Dek in met een klein 8-kantig bord met klein mes en vork.
presentatie
  1. Leg op het midden van het bord de snoekbaars. Overgiet deze met de chilisaus, zorg dat het er wat van afloopt en naast de vis de saus te zien is. Garneer met wat dotjes avocadopuree en wat dille of een eetbaar bloemetje.