Canneloni con Formagio di Capra e Vendura

Canneloni con Formagio di Capra e Vendura
Stemmen: 2
Score: 2.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Canneloni con Formagio di Capra e Vendura
Stemmen: 2
Score: 2.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Bieslook
Groente
Canellonirolletjes
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Lasagne
 1. Blancheer de lasagne-vellen in een ruime pan met kokend water met een beetje olie en zout totdat deze beetgaar zijn. Koel af in ijswater en leg ze op een doek.
 2. Besmeer de vellen aan 1 zijde met crème fraîche en bewaar afgedekt op werkbank.
Bieslook
 1. Blancheer de bieslook heel kort in water en koel direct in koud water. Droog de bieslook en maal fijn met zonnebloemolie in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg daarna de olijfolie toe en laat het mengsel nog 3 minuten doormengen. Giet vervolgens door een fijne zeef. Bewaar op de werkbank in een spuitflesje tot gebruik.
Groente
 1. Verwijder het onderste harde stukje van de asperge. Schil de onderste helft van de asperge en snij het geheel in 2 stukken. Blancheer 2 min in kokend water (met beetje zout) tot beetgaar. Koel direct af. Leg het bovenste stuk apart en bewaar tot gebruik. Snij het onderste stuk brunoise.
 2. Maak de haricots verts schoon. Blancheer 5 min in kokend water (met beetje zout) tot beetgaar. Koel direct af. Snij in kleine brunoise.
 3. Dompel de tomaten 10 sec in kokend water, leg in ijswater en ontvel. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
 4. Ontvel de paprika met een dunschiller, maak schoon en snij deze brunoise.
Canellonirolletje
 1. Verbrokkel de geitenkaas met een vork.
 2. Hak de kervelblaadjes en de dragon (apart van elkaar) fijn.
 3. Vermeng alle groenten brunoise voorzichtig met de kervel en een beetje dragon (afproeven). Meng dan de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
 4. Verdeel het groenten/kaas mengsel geheel over de lasagne-vellen (aan de ingesmeerde zijde) en maak rolletjes van 10 cm (3cm Ø). Bestrijk een ovenschaal met olijfolie, leg de rolletjes erin en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Afwerking
 1. Verwarm de lasagne 15 minuten in een warme oven van 150 °C. Gratineer vervolgens onder de salamander om licht te verkleuren en serveer dan direct uit (om uitdrogen te voorkomen).
Indekken
 1. Neem het warme groene bord en dek in met kleine vork en mes.
Presentatie
 1. Leg de cannelloni op het bord op de 2 stukjes asperge en garneer met de bieslook-olie en balsamico crème.