Ingrediënten
krab
- 250 g krabvlees
- 2 stengels bosui
- 8 takjes koriander
- 50 g panko
- mespuntje cayennepeper
- 0,5 tl paprikapoeder gerookt
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1/4 limoen
- 20 g eigeel
- 40 g eiwit
dipsaus
- 100 g doperwten diepvries
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 4 takjes munt
- 1/4 limoen
afwerking
- 75 gr zeekraal
- 1 st sjalot
- zonnebloemolie
- zout
Porties: personen
Instructies
krab
- Controleer het krabvlees goed op baleinen en stukjes schaal en schep in een kom.
- Snijd de bosui in fijne ringen en hak de koriander. Voeg toe aan het krabvlees.
- Voeg de specerijen en broodkruim toe en kruid licht met een snufje zout. Rasp er de limoenschil bij en verfris met een paar druppels limoensap.
- Meng het eigeel door het krabmengsel.
- Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de massa. Laat iets opstijven in de koelkast
- Pers 10 mooie driehoekjes 6,5x6,5cm in een vormpje of snijd ze uit een dikke plak krabmassa en bewaar in de koeling tot gebruik.
saus
- Draai de ontdooide en uitgelekte doperwten met de mayonaise in de keukenmachine bijna glad. Het mag wel wat structuur houden.
- Schep er de Griekse yoghurt door
- Ris de munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg de-ze toe aan de groene mayonaise en breng op smaak met peper, zout. Was de limoen, rasp er de limoenschil bij en verfris met een paar druppels limoensap. Bewaar in de koeling tot gebruik.
Notities
Afwerking:
Controleer de zeekraal op ongeregeldheden en verwijder de harde uiteinden. Fruit de sjalot in olie en wok hierbij de zee-kraal 2 minuten.
Frituur op 175°C de crabcakes (met 3 of 4 tegelijk) tot goud-bruin in de oranje frituurpan. Laat even uitlekken op keuken-papier en zout na.
Indekken:
Dek in met een warm wit 8-hoekig bordje met amuse bestek.
Presentatie:
Maak een eetlepel doperwtenmayonaise op het bord en leg daarop de crabcake. Leg er wat zeekraal naast.