Specerijen ijs met stroop van sinaasappel met mango

Specerijen ijs met stroop van sinaasappel met mango
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Specerijen ijs met stroop van sinaasappel met mango
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
ijs
slagroom
eidooiers
stroop
lange vinger
mango
Servings: personen
Instructions
  1. IJS: Kneus de steranijs. Breng kaneelpoeder, steranijs en vanille essence met water en suiker aan de kook. Laat daarna 20 minuten trekken. Zeef het geheel.
  2. Voeg de vanille essence aan de slagroom toe en klop lobbig.
  3. Klop eidooiers luchtig. Voeg het specerijen-water al kloppend toe. Wanneer het geheel luchtig is de slagroom er door spatelen. Laat afkoelen en draai er in de machine ijs van.
  4. Stroop: Doe de suiker in een droge pan en verwarm tot de suiker is gesmolten (karamelliseren). Voeg van het vuur voorzichtig (!) sinaasappelsap en grand marnier toe en laat opnieuw opkoken tot de suiker geheel is opgenomen. Laat inkoken tot de helft. Bewaar op werkbank.
  5. Lange vinger: Snij 30 dunne reepjes van het bladerdeeg, bestrijk met eigeel en bestrooi aan 1 kant met suiker. Leg op bakmatje en bak 10 min. in oven van 160°C bruin.
  6. Mango: Schil de mango en snij in blokjes van 0,5 cm. Indien te hard even koken in suikerwater. Schil de sinaasappel en snij de partjes eruit. Zet koel weg tot gebruik.
  7. Afwerking: Doe 2 el van de stroop bij de mango blokjes en laat even marineren.
  8. Indekken: Neem koude blauwe borden en dek in met dessert lepel en vork.
  9. Presentatie: Plaats het bolletje ijs op het bord en plaats 2 lange vingers kruislings op het ijs. Leg 1 lepel mango en 2 sinaasappel partjes erbij. Napeer bord met beetje stroop.