Haringsalade met rode biet, appel en jenevermayonaise

Haringsalade met rode biet, appel en jenevermayonaise
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Haringsalade met rode biet, appel en jenevermayonaise
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Haringsalade
Mayonaise
Dilleolie
Servings: personen
Instructions
Haringsalade
  1. Verdeel de haring in 2 filets, verwijder de graatjes met een pincet en snijd iedere filet in 10 stukken. Houd de stukjes per filet bij elkaar. Bewaar afgedekt in koeling.
  2. Snipper de ui en fruit de ui in olijfolie glazig zonder te laten kleuren. Pers de citroen uit. Schil de appels en snijd uit het midden van 1 appel met de snijmachine 10 schijven van 2 mm dik en steek het klokhuis er uit. Steek de schijven bij op Ø 6 cm, bestrijk met een beetje citroensap en bewaar afgedekt. Verwijder uit de rest van de appel het klokhuis en snijd in blokjes van 8 mm.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 8 mm.
  4. Meng de gefruite ui, blokjes appel en avocado door elkaar en breng op smaak met citroensap, olijfolie en peper en zout. Bewaar afgedekt.
  5. Snijd de rode biet in schijven van 3 mm dik. Steek uit enkele schijven 10 rondjes van Ø 3 cm en snijd de rest in stukjes. Maak in elk van de 10 rondjes met de appelboor een gat. Breng alle biet stukjes op smaak met peper en zout. Meng de olijfolie en sushiazijn door de stukjes rode biet.
Mayonaise
  1. Haal de nerf uit de muntblaadjes en snijd de blaadjes heel fijn. Meng mayonaise met muntblaadjes, sinaasappelsap, olijfolie en jenever. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Klop goed door elkaar en doe in een spuitfles
Dilleolie
  1. Breng water aan de kook en pocheer de dille 20 sec. Giet af door zeef en maak de dille droog. Hak de dille fijn en pureer met olie in een blender of met staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Recipe Notes

Indekken:
Dek in met een 6-kantig grootbord met klein bestek.

Presentatie:
Zie foto: plaats midden op het bord een PVC-ring Ø 6 cm. Doe hierin eerst wat appel-avocado, daarop de stukjes haring en verdeel hierover de stukjes rode biet. Verwijder de ring en leg er een plak appel op. Plaats daarop het bietenringetje en spuit er een toefje mayonaise in. Druppel rondom wat dilleolie.