Pompoensoep

Pompoensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Pompoensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Pompoen/uien mengsel
Garnituur
Porties: personen
Instructies
Pompoen/uien mengsel
  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken van 3 cm. Pel de uien en snij deze idem. Meng de pompoen en de uien met de olie en kruid met peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster alles 25 min in een oven van 200°C, schep af en toe om.
Garnituur
  1. Meng de pompoenpitten met de siroop en heel weinig chili-vlokken en spreid het mengsel uit op bakpapier op de bak-plaat. Rooster dit 10 à 15 min in een oven van 170°C. Let op dat de siroop niet verbrandt. Wanneer de pitten bruin en op-gezwollen zijn, zijn ze klaar. Bewaar tot gebruik.
Notities

Afwerking (soep):
Kook 2/3 van de bouillon, harissa, sinaasappelrasp, saffraan en het geroosterde pompoen/uienmengsel 5 à 10 min. Pureer het geheel met de staafmixer. Zeef de soep en voeg de room toe. Voeg eventueel extra bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen en proef af.

Indekken:
Dek in met een warm klein wit soepbord met soeplepel.

Presentatie:
Zie foto: Maak een kleine quenelle van crème fraîche en strooi er de garnituur op. Schenk de soep er om heen. Strooi verse koriander over de soep.