Ingredients
pompoen/uienmengsel
- 1 kg flespompoen
- 350 gram uien
- 70 ml arachideolie peper naar smaak
garnituur
- 80 gram pompoenpitten
- 1 el ahornsiroop
- 0,5 tl Chilivlokken
afwerking
- 1,8 ltr groentebouillon
- 15 gr harissa
- 1 st sinaasappel,rasp
- 1,5 dl room
- plukje saffraan
Servings: personen
Instructions
pompoen/uienmengsel
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken van 3 cm.Pel de uien en snijd deze idem. Meng de pompoen en de uien met de olie en kruid met peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.rooster alles 25 min in een oven van 200 graden C, schep af en toe om.
garnituur
- Meng de pompoenpitten met de siroop en heel weinig chilivlokken en spreid het mengsel uit op bakpapier op de bakplaat. Rooster dit 10 tot 15 min. in een oven van 170 graden C. Let op dat de siroop niet verbrandt. Wanner de pitten bruin en opgezwollen zijn, zijn ze klaar. Bewaar tot gebruik.
afwerking(soep)
- Kook 2/3 van de bouillon, harissa, sinaasappelrasp, saffraan en het geroosterde pompoen/uienmengsel 5 tot 10 min. Pureer het geheel met de staafmixer. Zeef de soep en voeg de room toe. Voeg eventueel extra bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen en proef af.
presentatie
- Maak een kleine quenelle van creme fraiche en strooi er de garnituur op. Schenk de soep er omheen. Strooi verse koriander over de soep