Ingredients
- 100 gr ui
- 500 gr bleekselderij
- 150 gr aardappel kruimig
- 1,5 l kippenbouillon
- 225 gr droge sherry
- 125 gr slagroom
Garnering
- 200 gr bleekselderij
- 3 el peterselie
- 100 gr bleekselderij
- 3 el peterselie
Afwerking
- 100 gr slagroom
- peper en zout
- bouillonpoeder
Servings:
Instructions
Soep
- Maak alle groente schoon en snijd deze fijn. Bak de uien aan in boter en voeg de bleekselderij, aardappel en de kippenbouillon toe. Laat alles goed gaar worden. Pureer vervolgens alles met de staafmixer en druk de massa door een zeef.
- Voeg vervolgens sherry en slagroom toe. Laat alles tot 75% inkoken.
Garnering
- Schil de (200 gr) bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Hak de peterselie (3 el) zeer fijn. Bewaar tot gebruik. Schil de (100 gr) bleekselderij, snijd deze in zeer fijne luci-fersstaafjes (3 cm) en bewaar voor opmaak. . Hak nogmaals peterselie (3 el) zeer fijn. Bewaar deze apart voor opmaak.
Afwerking
- Verwarm de soep. Voeg de 200 gr bleekselderij stukjes, de 3 el peterselie en de room toe aan de soep en laat 10 min warm worden in de warme soep. Breng op smaak met peper, zout en een beetje bouillonpoeder.
Indekken
- Dek in met een warme rode soepkom met soeplepel.
Presentatie
- Zie foto: Doe 1 lepel soep in de soepkom en garneer af met verse peterselie en de staafjes bleekselderij.