Heilbot op een bedje van spinazie

heilbot op een bedje van spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
heilbot op een bedje van spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Spinaziepuree
Saus
Porties:
Instructies
spinaziepuree
  1. Was de spinazie en ontdoen deze van de stelen. Bak de spi-nazie in een beetje olie gaar. Druk het vocht gedeeltelijk uit de spinazie en vang dit op. Doe de spinazie met de boter in een beker en mix dit met de staafmixer tot een gladde massa, maar zorg er voor dat de spinazie op het bord blijft staan. Indien deze te dik is voeg dan een beetje room toe.
saus
  1. Doe alle ingrediënten in een pan en kook op een klein vuur in tot je een mooie dikte hebt. Haal de steranijs eruit. Mix op het laatst met de staafmixer.
heilbotfilet
  1. Snijd de heilbot in gelijke stukken. Strijk deze in met gesmol-ten boter en kruid met peper en zout. Gaar ze 5 min in een oven van 160°C.
afwerking
  1. Kook de doperwten in heet water. Schud het water af en kruid met wat peper en zout. Maak de champignons schoon en bak deze in wat olie. Verwarm de saus en schuim deze op met de staafmixer.
indekken
  1. Dek in met een warm groen bord met mes en vork
presentatie
  1. Zie foto: Leg een eetlepel spinazie iets uit het midden op het bord en trek vanuit de spinazie met een kwastje de spinazie door tot aan de rand van het bord. Schenk de saus rechts van de spinazie. Laat de doperwten op het bord vallen, zet de heilbot op de spinazie en verdeel de rivier kreeftjes en de champignons rond de spinazie. Garneer de vis af met cress