Romige kruidensoep

Romige kruidensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Romige kruidensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
soep
afwerking
garnering
Porties: personen
Instructies
soep
  1. Maak de ui en de knoflook schoon en schil de aardappel. Snijd dan alles fijn en bak aan in boter. Hak de kruiden grof en voeg deze toe. Laat het geheel even sudderen en voeg dan de bouillon toe.
  2. Breng alles aan de kook tot de kruiden gaar zijn. Giet daarna de massa in de blender (eventueel in 2 keer), niet met staafmixer! Schenk door een bolzeef in een pan en bewaar tot gebruik.
afwerking
  1. Breng de soep nogmaals aan de kook en bind deze eventueel nog wat extra met wat blanke roux. Voeg daarna al roerend de roomkaas, de crème fraîche en de Pernod toe en breng goed op smaak met peper en zout. De soep niet meer laten koken!
  2. Bak het voorgebakken stokbrood af in de oven. Snij dit na het afkoelen in schuine stukjes van 1 cm dik.
Notities

Indekken:
Dek in met het warme rode soepbord en de soeplepel. Zorg voor een broodmandje, een botermesje en een boterschaaltje met boter.

Presentatie:
Schenk de warme soep op de borden. Garneer met een toefje crème fraîche.