Taaartje van Schelvis en Scampi

Taaartje van Schelvis en Scampi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Taaartje van Schelvis en Scampi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Tomaten
taatrtje van schelvis
scampi
Porties: personen
Instructies
Saus
 1. Hak de garnalendoppen fijn en fruit aan in zonnebloemolie. Voeg slagroom toe en laat 30 minuten trekken. Schep regelmatig om. Zeef de massa, breng op smaak met zeezout en cayennepeper en bind met wat roux. Bewaar tot gebruik.
Tomaten
 1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van 4 x 4 mm. Schep er wat balsamico azijn door, doe er wat peper en zout bij en laat afgedekt marineren op de werkbank.
Schelvis
 1. Pureer voor de taartjes de schelvis met de losgeklopte eieren met de staafmixer. Doe zoveel room erbij zodat er een mousse ontstaat. Wrijf de massa door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
 2. Verdeel de mousse over 10 (met zonnebloemolie) ingevette soufflé bakjes Ø6cm (porseleinen). Plaats de soufflé bakjes in een diepe ovenschaal en giet er zoveel kokend water bij dat de bakjes max. 2/3 in water staan. Plaats gedurende 35 minuten in een oven van 160°C om te garen. Haal de bakjes uit de oven en zet in de warmhoudkast.
Scampi
 1. Controleer de scampi op aanwezigheid van het darmkanaal. Bewaar afgedekt in de koeling.
Afwerking
 1. Kook in 2 pannen de groentebouillon voor de tagliatelle beetgaar, een voor de fijne en een voor de grove. Giet af en meng er wat olijfolie doorheen. Houd de twee soorten apart.
 2. Haal de scampi door wat eiwit en strooi er wat poedersuiker over. Bak de scampi daarna direct in wat zonnebloemolie.
 3. . Verwarm de saus.
 4. Hak de peterselie fijn.
 5. Passeer de tomaat door een zeef voor het uitserveren. Meng de tomaat met de kaviaar.
Indekken
 1. Dek in met een warm groen bord met visbestek.
Presentatie
 1. Leg een ring van Ø6cm en van Ø11cm op het bord en schep de fijne tagliatelle binnen de kleine ring en de grove tagliatelle buiten de grote ring. Vul de ruimte tussen de ringen met wat tomaat en kaviaar. Schenk de saus op de fijne tagliatelle. Haal de vistaartjes daarna uit de bakjes en plaats deze op de fijne tagliatelle. Plaats de scampi er bovenop en garneer met fijngehakte peterselie.