Crémeuse van boerenkool met paling

Crémeuse van boerenkool met paling
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Crémeuse van boerenkool met paling
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
10 personen
Servings
10 personen
Ingredients
Saus
Paling
Ontbijtspek
Paprika
Boerenkool
Servings: personen
Instructions
Saus
  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Fruit de sjalot en knoflook aan in de zonnebloemolie. Voeg de aardappel, de boerenkool, de bouillon en de natrium bicarbinaat (zuiveringszout voor een mooie groene kleur) toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de massa met de staafmixer en druk door een bolzeef. Breng op smaak met peper en zeezout en bewaar tot gebruik.
Paling
  1. Verdeel de paling in 30 stukjes. Bewaar afgedekt op de werkbank tot gebruik.
Ontbijtspek
  1. Bak de ontbijtspek uit in een droge pan uit. Laat uitlekken op keukenpapier en breek daarna in kleine stukjes en bewaar op de werkbank.
Paprika
  1. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes van 5 x 5 mm.
  2. Bak deze in de olie gaar en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
Boerenkool
  1. Snijd de boerenkool zeer fijn. Meng met de natriumbicarbonaat (voor de kleur). Smoor deze in zonnebloemolie en laat uitlekken in een zeef. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
Indekken
  1. Dek in met een warm wit soepbord met lepel.
Presentatie
  1. Leg in het midden van het bord een hoopje boerenkool. Schenk de soep er omheen. Doe er wat toefjes zure room op en garneer met stukjes spek en paprika. Leg dan vanuit het midden, drie stukjes paling in de soep (op de foto staat andere vis).