Ingredients
Saus
- 3 st sjalot
- 5 teentje knoflook
- 200 gr aardappel kruimig
- 500 gr boerenkool fijngesneden
- 2 l bouillon groente
- 1 mespunt natriumbicarbonaat
- peper en zout
Paling
- 200 gr paling gerookt
Ontbijtspek
- 100 gr ontbijtspek
Paprika
- 150 gr paprika rood
Boerenkool
- 200 gr boerenkool gesneden
- 1 mespunt natriumbicarbonaat
- zonnebloemolie
Servings: personen
Instructions
Saus
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Fruit de sjalot en knoflook aan in de zonnebloemolie. Voeg de aardappel, de boerenkool, de bouillon en de natrium bicarbinaat (zuiveringszout voor een mooie groene kleur) toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de massa met de staafmixer en druk door een bolzeef. Breng op smaak met peper en zeezout en bewaar tot gebruik.
Paling
- Verdeel de paling in 30 stukjes. Bewaar afgedekt op de werkbank tot gebruik.
Ontbijtspek
- Bak de ontbijtspek uit in een droge pan uit. Laat uitlekken op keukenpapier en breek daarna in kleine stukjes en bewaar op de werkbank.
Paprika
- Maak de paprika schoon en snijd in stukjes van 5 x 5 mm.
- Bak deze in de olie gaar en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
Boerenkool
- Snijd de boerenkool zeer fijn. Meng met de natriumbicarbonaat (voor de kleur). Smoor deze in zonnebloemolie en laat uitlekken in een zeef. Bewaar afgedekt in de warmhoudkast.
Indekken
- Dek in met een warm wit soepbord met lepel.
Presentatie
- Leg in het midden van het bord een hoopje boerenkool. Schenk de soep er omheen. Doe er wat toefjes zure room op en garneer met stukjes spek en paprika. Leg dan vanuit het midden, drie stukjes paling in de soep (op de foto staat andere vis).