Zalmrolletje met linzen

Zalmrolletje met linzen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Zalmrolletje met linzen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
Linzenvulling
Mayonaise
Zalmrol
Afwerking
Porties: personen
Instructies
Linzenvulling
  1. Laat de linzen 10 uur weken in water (de keukenmeester legt deze ‘s morgens klaar). Giet de linzen af en blancheer deze 1 minuut in kokend water (om knapperig te houden). Giet ze opnieuw af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
  2. Snijd de augurken brunoise en hak de kappertjes en bieslook fijn. Meng deze door de linzen en laat alles opnieuw uitlekken in een zeef. Bewaar tot gebruik.
Mayonaise
  1. Meng de azijn en de eidooier met een draaiende mixer en voeg in een dun straaltje de olie toe tot een dikke mayonaise. Voeg de mosterd en het bouquet de Provence toe en meng door de vulling.
  2. Laat uitlekken in een zeef en plaats in de koeling.
Zalmrol
  1. Spreid de zalm uit op een vel huishoudfolie van ongeveer 20 à 30 cm lengte (afhankelijk van de dikte van de zalm). De rol wordt later in 10 plakken van ongeveer 2 à 3 cm gesneden. Plaats hierop de vulling en maak een rol.
  2. Plaats de rol in de diepvries om op te stijven. Bewaar de eventueel overgebleven vulling voor garnering.
Notities

Afwerking:
Verwijder de folie van de zalmrol en snijd deze in 10 stuk-jes.
Spray wat balsamico over de rucola.

Indekken:
Dek in met een wit 8-hoekig bordje met amuse mes en vork.

Presentatie:
Plaats op elk bordje enkele blaadjes rucola en daarop het zalmrolletje. Garneer met een toefje van de overgebleven vulling.